ВИДЕО: Азиатски милиардер се похвали с екип на ЦСКА

ВИДЕО: Азиатски милиардер се похвали с екип на ЦСКА  | StandartNews.com

Хонгконг. Азиатският милиардер Стивън Ло се похвали с екип на ЦСКА, а това по всяка вероятност означава, че ще си сътрудничи с "червения" клуб. В специално видеообръщение Стивън Ло позира с фланелка на ЦСКА с номер 9 на гърба.

Силният човек на "Българска армия" Александър Томов се върна от работно пътуване в Хонконг, където трябваше да преговаря за намиране на генерален спонсор на отбора.

"Това пътуване обаче бе неправилно изтълкуване, то беше свързано с крупна инвестиционна програма, която има отношение към страната ни. Що се отнася до ЦСКА, ще имаме постоянни и трайни отношения с най-известния тим в Хонконг Саут Чайна. Например наши футболисти ще бъдат преотстъпени там. Преговарях и мога да заявя също така, че вече имаме и инвеститор за стадиона. Преди обаче да вземем решение трябва този въпрос да бъде решен първо с държавата. ЦСКА е единственият клуб, който остана с нерешен въпрос за базата си. Трябва да е ясно – ще има инвестиция тогава, когато има ясно изразен собственик на стадиона, никой няма да инвестира, докато въпросът не е решен с държавата", коментира Томов.

Хонконгският милиардер може да е новият спонсор или дори собственик на ЦСКА. Това се вижда от клипа, в който азиатецът размахва екип на "червените" с името си на гърба и коментира, че се очертава сътрудничество с "армейците", пишат спортните издания у нас.

Крупният бизнесмен е роден в Хонконг през 1959 г. След дипломирането си започва работа в банка. Най-сериозните му доходи постъпват, когато започва да се занимава с внос на коли от Европа и Америка в родината му.

Стивън Ло може да е милиардер, но в същото време е обвиняем по едно от големите дела за корупция в Хонконг. Богаташът и бизнес партньорът му Джоузеф Лао са обвиняеми по дело за подкупване на държавен служител с цел извличане на облаги. Обвинението счита, че двамата са заплатили над 2,5 милиона щатски долара на бившия секретар на Бюрото за транспорт и публични дела в Макао - Ао Ман Лонг. Последният трябвало да ускори процедурата по продажбата на пет особено апетитни парцела земя в близост до международното летище. Там Ло и Лао планирали изграждането на луксозен жилищен комплекс.

Държавният служител Лонг започна тази година излежаването на 29-годишна присъда за получаване на подкуп. Ло и Лао бяха замесени в делото за корупция, след като имената им бяха открити в различни тефтери и записки на държавния служител, в което той водел бележки за получаваните пари и документирал взаимоотношенията си с бизнесмените.
През юли Стивън Ло заяви, че е невинен. Делото бе отложено за януари 2014 г.

По ирония на съдбата и двете имена, свързани с ЦСКА, може да се окажат в затворническата килия. Съдебните проблеми не са чужди и на Александър Томов. Идеологът на възраждането на ЦСКА очаква окончателна присъда по делото за ощетяване на "Кремиковци" за 6,3 милиона евро.

Томов ще разбере присъдата си до 4 ноември, след като първоначално получи 9 години затвор от Софийски градски съд през 2011 г. Очаква се Софийският апелативен съд да се произнесе за Томов. Присъдата на апелативния съд ще може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай