ВИДЕО: Александър Тонев дебютира при загубата от Челси

ВИДЕО: Александър Тонев дебютира при загубата от Челси  | StandartNews.com

Лондон. Българският национал Александър Тонев записа дебютира в английската Висша лига при загубата с 1:2 от Челси в Лондон в мач от 3-ия кръг на първенството. Двубоят бе изтеглен през седмицата, защото по програма трябваше да се изиграе през уикенда, когато "сините" ще се изправят срещу Байерн Мюнхен за Суперкупата на Европа.

Тонев започна мача на пейката, като се появи в игра в 82-ата минута. За краткото си време на терена обаче крилото не успя да помогне на своите.

Още в 6-ата минута пък Антонио Луна си отбеляза автогол, за да може "сините" да поведат с 1:0. Домакините успяха да отнемат топката в половината на Вила, тя бе подадена на Оскар, който с изключителна прецизност изведе Еден Азар сам срещу вратаря отляво. Белгийският национал стреля технично с вътрешен фалц към далечния ъгъл, на Гузан,който изби кълбото право в гърдите на Луна и топката спря в мрежата.

В даденото 3-минутно продължение на първата част бирмингамци се възползваха от моментно невнимание в отбраната на домакините. Габриел Агбонлахор използва скоростта си отляво и надбяга Бранислав Иванович, след което центрира към Кристиан Бентеке в наказателното поле. Белгиецът пое с гръб към вратата, а Кейхил и Тери му оставиха достатъчно място да се обърне и да стреля в долния десен ъгъл за 1:1.

Крайният резултат бе оформен в 73-ата минута. Лампард центрира перфектно от пряк свободен удар, а непокритият Бранислав Иванович с глава от границата на вратарското вкара за 2:1.

Така Челси оглави временното класиране с 6 точки, докато Вила остава 5-и с 3 в актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай