Везенков показа как се прави. Сакраменто триумфират

Отлично представяне н абългарина

Везенков показа как се прави. Сакраменто триумфират | StandartNews.com

Александър Везенков показа ефективност в своята маркова "бърза стрелба" и допринесе сериозно за победата на Сакраменто Кингс в NBA срещу Кливлънд Кавалиърс, съобщи corner.dir.bg.

Кралете спечелиха със 132:120 в своята зала, като отново бяха изключително експлозивни в атака.

Българинът се завърна за по-дълго на терена, като изравни постижението му от 17 - най-добро дотук, което записа срещу Голдън Стейт в мач №2 за редовния сезон. В предходните три мача Саша получаваше по-малко време на игрището, но сега "застъпи" като първата резерва в ротацията още в откриващата част и оправда доверието на треньора Майк Браун.

Най-добрият баскетболист в Европа за миналия сезон завърши с 11 точки, като вкара 4 от 6 стрелби (3/5 от тройката). Добави две борби в отбрана, участва активно в комбинациите от офанзивната игра на Сакраменто и получи заслужени аплодисменти от феновете на тима.

Залата избухна в края на първата четвърт, когато Саша вкара две тройки за 30 секунди, при това с първите си две стрелби!

Номер 7 започна втората част на терена, влезе в средата на третата и записа минути в четвъртата. Като наниза още една тройка, плюс интелигентна стрелба за 2 т.

Кингс записаха трета поредна победа, а тя се оказа и №400 в кариерата на треньора Браун.

Той се зарадва не само на това постижение, но и на завръщането в игра на аса ДеАрън Фокс, който пропусна контузен 3 срещи. А сега завърши с 28 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай