Весела Димитрова: Оценки от 25.000 са възможни

Има огромен интерес към нашите съчетания, обяви треньорката

Весела Димитрова: Оценки от 25.000 са възможни | StandartNews.com

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова очаква през този сезон оценките да бъдат по-високи, не само за нашите състезателки, но и за останалите страни. Причината е по-високата трудност, на която се залага в композициите.
Социалните мрежи вече гърмят от съобщения преди първия старт на грациите ни за сезона. В сряда ансамбълът заминава за първата от четирите Световни купи. От 5 до 7 април тимът ни ще участва в Пезаро, Италия. Седмица по-късно е турнирът от същия ранг в София в „Арена Армеец”. „Засега подготовката върви нормално, момичетата са здрави, което е много важно. Много са мотивирани за първия старт. Всички ги очакват с голям интерес, въпрос и на шанс е да покажат каквото могат още в първия старт този уикенд”, сподели Димитрова.
За Световната купа в България при ансамблите участие отказа само съставът на Испания. Предварителна заявка не бе подал и тимът на Азербайджан. Всички останали основни конкуренти на тима ни ще пристигнат у нас.
„Има огромен интерес към нашите съчетания в социалните мрежи, както винаги. Нямам представа какви оценки са раздавани в Тие, но мисля, че е абсолютно възможно да се достигат оценки от 25.000 точки. Всички залагат на много голяма трудност, затова може да се получават оценки от порядъка на 25.000-26.000 точки. Готови сме, нашата трудност на съчетанията е почти 18.000. Така че ако всичко бъде изпълнено точно и перфектно, е възможно да бъдат от този порядък оценките”,  допълни Весела Димитрова.
„Момичетата са крехки, знаете колко им тежат очакванията на публиката. Надявам се да са малко по-спокойни, квотата е добре, че я имаме. Но ние се стараем за всяко състезание да даваме всичко от себе си.”
„Ерика Зафирова е чудесна гимнастичка, притежава много качества, много артистична, допринася за малко по-различен облик на ансамбъла в момента. Това да си индивидуален състезател е много различно, но тя се адаптира много бързо. Колкото повече равностойни гимнастички имам, толкова по-добре за отбора”, каза още Весела Димитрова. Българският ансамбъл при жените е в състав Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. На Световната купа в София от 12 до 14 април, България ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл - жени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай