Вердер взе и Илия Груев-старши

Българинът става помощник треньор

Вердер взе и Илия Груев-старши | StandartNews.com

Българският специалист Илия Груев ще бъде помощник треньор на елитния германски Вердер (Бремен) от следващия сезон, съобщи официалният сайт на клуба. Груев ще бъде помощник на сегашния наставник Флориан Кофелд.

"Добре дошъл в семейството на Вердер, Илия!", приветстват новите работодатели 49-годишния бивш полузащитник на националния отбор, Левски, Славия, Локомотив (София), Нефтохимик и Дуисбург.

"Очаквам с нетърпение новите задачи, които ще имам да свърша като част от щаба на Флориан Кофелд. Той е отличен треньор, който аз познавам отдавна и дълбоко ценя. Уверен съм, че заедно с него можем да постигнем много с Вердер", казва Груев.

Неговият треньорски опит не е никак малък, както в България, така и в Германия, така че назначението му не е случайно.

Последният му ангажимент беше с отбора на Дуисбург, откъдето си тръгна през 2018-а година, след като сезон по-рано ги спаси от изпадане.

Синът му Илия Груев - младши, който е на 18 години, подписа преди месец договор с първия отбор на Вердер.


"Една от първите задачи след този сезон беше да се позиционираме още по-професионално в треньорския екип. Искаме да работим с играчите повече време индивидуално, а и също така по-интензивно в областта на статичните положения с екипа. Илия е идеален за нашия екип. Той бил е професионален футболист дълги години и носи почти толкова сериозен опит и като треньор", коментира Кофелд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай