Венци Стефанов с шокиращо изказване за феновете

Всичките били прлатени, без тези на Славия

Венци Стефанов с шокиращо изказване за феновете | StandartNews.com

Неуморомият ексцентрик на българския футбол отново влезе в действие.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се изказа крайно критично срещу фенството в България. Според него всички организирани привърженици на големите отбори са платени, а изключението са тези на Славия.

Също така Стефанов коментира и думите на собственика на ЦСКА - София Гриша Ганчев, който нарече БФС “секта”. “А ти бе, байчо, като беше до преди 3-4 години в тази секта, какво прави?”, попита иронично босът на белите.

“Сигурно съм малоумен. Ние отиваме за 30 и няколко евро в Турция, Берое отива за 64. Какво ще им дадат повече? Никой не е останал гладен. Когато не си изкарал ти парите, а ти ги дава някой - харчеш. От пролетта няма да е така. Надали вече ще има платени фенове. На 100% само феновете на Славия не са платени. Били малко?! Много са и обичат Славия. Тези, големите - ето пари да направите фенклубове, да направите скандал на България - Англия.

И Гришата - трябва да дойдат младите. Кои млади бе, Гриша? Твоите, които ти ги набутваш. Дойдоха младите, спечелиха изборите. Но хора, които са учили в Харвард, с пари. Дано направят нещо”, коментира Стефанов наболелите теми в българския футбол, след което отнове се върна към платените. фенове.

“Не му изнасяше на Борисов, защото феновете на Левски му бяха в услуга. За мен, футболният фен мога да го уважавам, да му свалям шапка, ако идва да подкрепя клуба си безрезервно, истински. Ако подкрепя срещу пари… Ако дойде МВР, ще видите, че от 10 фена 7 са взимали пари срещу еди-какво си. Един вика на митингите.

Израждаме спорта. Хубаво, правят фойерверки - това добре. Но когато чупиш, хвърлиш… Нямах шанс през тези 21 години да видя ред пред и на стадионите, да си вземеш детето и да гледаш мач.

Дали ще биеш или паднеш - няма значение. Да си спокоен. Не се взимат мерки срещу хулиганите, които израждат спорта”, заключи пред колегите от Спортал Стефанов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай