Венгер: Съдията уби мача

Венгер: Съдията уби мача  | StandartNews.com

Лондон. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че съдията е "убил мача" с червения картон на Войчей Шчесни по време на първия осминафинал в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Немците спечелиха с 2:0 на "Емирейтс", но головете паднаха едва, след като "артилеристите" останаха с човек по-малко.

 

Главният рефер Никола Ризоли изгони Шчесни за нарушение срещу Ариен Робен в наказателното поле. Дейвид Алаба пък не успя да се разпише минута по-късно от бялата точка. За "топчиите" пък в 9-ата минута дузпа изпусна Месут Йозил.

 

След почивката баварците се възползваха от предимството и търпеливо стигнаха до две попадения чрез Тони Кроос и Томас Мюлер.

 

"Реферът взе решение, с което уби мача. Нашият вратар се опита да стигне за топката, докосна Робен, който преигра", заяви Венгер.

 

"Робен е достатъчно опитен играч, за да знае как да го изиграе. Мисля, че играчите на Байерн преиграваха при всяко едно единоборство. Не сме свикнали на това във Висшата лига. Имаше няколко фаула, които бяха свирени, а в Англия нямаше да бъдат дадени. Но това са различни правила и ние трябва да ги приемем. До червения картон мачът бе от много високо качество. През втората част двубоят бе скучен за неутралния зрител. Беше еднопосочен", добави френският спец.

 

"Мисля, че пропускът на Месут Йозил го разстрои доста. Пет-десет минути след това той още клатеше глава. Имаше голяма роля за представянето ни. Увереността е основната сила на тима, която ти дава желанието да играеш", добави още мениджърът на Арсенал.

 

Наставникът на Байерн Пеп Гуардиола се съгласи, че пропускът на Йозил и червеният картон на Шчесни са обърнали развоя на мача.

 

"Арсенал бе много по-добър от нас през първите 10-15 минути. След грешката на Йозил обаче играта се изравни. Оттам нататък ние играхме по-добре, а след червения картон на вратаря мачът бе наш. Играхме с търпение, търпение, търпение и в края стигнахме и до втория гол. Много сме щастливи, защото последните два пъти когато бях с Барселона тук играхме много добре, но не спечелихме. Бяхме наясно колко е трудно да се спечели тук", коментира Гуардиола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай