Байерн на крачка от 1/4-финалите в Шампионската лига

Байерн на крачка от 1/4-финалите в Шампионската лига | StandartNews.com

Байерн Мюнхен се приближава все повече до 1/4-финалите в Шампионска лига. Отборът победи Арсенал с 2:0 в първия осминафинален мач, който се игра в Лондон снощи.

 

Тони Кроос (54) и Томас Мюлер (87) зарадваха Хосеп Гуардиола с попадения във второто полувреме.

 

И двата тима пропуснаха по една дузпа, а домакините получиха червен картон. Изгонването на вратаря на "Арсенал" Войчех Шчесни даде шанс за изява на баварците.

 

„Арсенал бяха много, много, много по-добри от нас през първите 20 минути. След червения картон на техния вратар мачът се промени. Когато в подобна ситуация той е последният техен футболист, то реферът няма какво друго да отсъди освен дузпа и червен картон. Трудно се играе, когато видиш девет футболисти в наказателното поле. Никога не е лесно. Важното е, че контролирахме ситуацията, играхме търпеливо и накрая вкарахме гол. Миналата година Байерн постигна по-добър резултат от тази вечер. Всичко във втория мач зависи от нашите глави". Това заяви старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола след края на двубоя. Той не скри, че футболистите на Арсенал са превъзхождали в първите 20 минути на мача.

 

От своя страна мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви: „Направихме много големи грешки, но атмосферата бе абсолютно фантастичен. Дузпата, която пропуснахме уби ентусиазма на хората по трибуните и положителните емоции. Останахме с 10 човека и отстъпихме физически. Тази нощ показахме качества, но в крайна сметка загубихме мача. Миналата година спечелихме на „Алианц Арена". Ще се опитаме да направим това и този път". Арсенал отива в Мюнхен за победа в реванша, категоричен бе той.

 

Поредно поражение на Милан в Шампионската лига

 

Снощи в Милано се изигра друг мач от осминафинала на Шампионската лига. Атлетико (Мадрид) победи Милан с 1:0, което е поредно поражение за итлианците.

 

Точен за испанците бе Диего Коща. Той успя да донесе успех за отбора си седем минути преди изтичане на редовното време.

 

Милан все пак се записа с няколко хубави голови положения, както и две греди. „Милан игра по-добре, но ние вкарахме", каза старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. И продължи с думите: „Не бяхме достатъчно бързи и това откриваше възможности пред съперника. Ние променихме начина си на игра през второто полувреме. Марио Суарес заигра по-добре между двамата централни халфове. Това ни даде надмощие и постепенно започнахме да контролираме повече топката. Така започнахме да играем нашата игра".

 

Следващият двубой между Ателетико (Мадрид) и Милан ще бъде на 11 март, на който испанците ще търсят реванш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай