Вдигат паметник на сър Алекс Фъргюсън

Вдигат паметник на сър Алекс Фъргюсън  | StandartNews.com

Лондон. Ръководството на "Манчестър юнайтед" е получило разрешение да издигне близо 3-метрова статуя на дългогодишния си мениджър сър Алекс Фъргюсън пред своя стадион "Олд Трофорд".

Паметникът ще бъде с височина 2.74 метра и ще бъде поставен пред Северната трибуна на съоръжението, която наскоро получи името на специалиста. Той ще бъде дело на шотландския скулптор Филип Джаксън.

Говорителят на "червените дяволи" е потвърдил за полученото одобрение на проекта от градската управа пред местния вестник "Манчестър ивнинг нюз", съобщи бТВ. Статуята ще бъде в стила на тези на сър Мат Бъзби и "Светата Троица" за "Юнайтед" с Джордж Бест, Денис Лоу и Боби Чарлтън, които са около стадиона и техен автор също е Джаксън.

Одобреният проект предвижда изобразяването на Фъргюсън, държащ топка под дясната подмишница. Статуята ще бъде изградена до три години, а в момента се очаква и одобрение на материалите, които авторът смята да използва за нейната направа.

"Доволни сме от развитието на проекта и сме сигурни, че той ще бъде допълнителна атракция за посетителите на "Олд Трафорд". Това е добър начин да маркираме 25-годишнината от пристигането на нашия мениджър в клуба", обясни говорителят на "Юнайтед" пред изданието.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай