"Валенсия" си заплю ас на "Лудогорец"

Безяк напуска през лятото, хвалят "орлите" в Испания

"Валенсия" си заплю ас на "Лудогорец" | StandartNews.com

Валенсия. Европейската приказка за "Лудогорец" приключи след общо 16 мача и куп строшени рекорда. "Орлите" паднаха 0:1 от "Валенсия" и с общ резултат 0:4 напускат Лига Европа на осминафиналите. Пако Алкасер отчая българите след красив гол с глава в 59-ата минута.

Въпреки че не успя да вкара гол на "прилепите", българският шампион пак заслужи аплодисменти. Впечатлен от "Лудогорец" и по-специално от Върджил Мисиджан остана треньорът на испанците Хуан Антонио Пици. "Най-важното за нас бе, че бяхме сериозни и не позволихме на съперника да води играта. "Лудогорец" не ме изненада - както очаквахме, показа добър футбол и някои от играчите демонстрираха, че имат чудесни качества. Такъв например е Вура Мисиджан. Прекрасен играч", похвали го Пици.

Нападателят на "Лудогорец" Роман Безяк пък разкри, че ще напусне клуба още през лятото. "Доколкото знам, към мен не липсват оферти. Няма проблем и да остана. Чувствам се отлично в Разград. Надявам се отборът да продължи развитието си и да имаме още поводи за радост", каза Безяк след мача на "Местая".

Медиите в Испания също похвалиха "Лудогорец" за играта им. "Както се очакваше, българският отбор, който е много грамотен, се опита да се надиграва с "Валенсия". И до някаква степен успя. Загубата в първия мач обаче натежа", написа "Мундо Депортиво". "Българският отбор показа стабилна игра, но "Валенсия" е по-силен тим, добави пък "Марка".

Стойчо като Арни, плаши със завръщането

Следващия сезон ще се върнем в евротурнирите и ще сме по-силни от сега, обеща треньорът Стойчо Стоев след отпадането от Лига Европа. "Минахме през едни етапи от развитието си като отбор през международната сцена. Правя една съпоставка между мачовете с "Базел" и "Валенсия". Срещу швейцарците не знаехме как да се надиграваме, а с испанците се опитахме. Свърши нещо вълнуващо, което нито аз, нито футболистите сме преживявали. Благодаря на публиката, която ни подкрепяше навсякъде. "Лудогорец" е с 5 млн. евро бюджет. "Валенсия" е със 120 млн., "Лацио" също, да не казвам за ПСВ", каза Стоев след мача. Капитанът Светльо Дяков бе разочарован, че тимът не е успял да спечели мача на "Местая". "Победи ни един наистина класен тим. На моменти стояхме много добре. Сега целта е титлата и трябва да превключим бързо към мачовете от българското първенство", каза Дяков.

Израснахме много

Христо Златински

Удовлетворени сме от представянето ни в турнира. Мисля, че играхме като равен с равен с един толкова класен отбор. Видя се, че сме израснали много от срещите с "Базел" досега. Разликата в играта ни е много голяма.

Няма място за срам

Михаил Александров

Тръгваме си с хубави емоции от Лига Европа и с високо вдигната глава. Направихме нещо голямо и няма от какво да се срамуваме. Все още обаче сме зелени да се противопоставим на такъв отбор.

Вандали

Играчите на "Севиля" изпочупиха съблекалнята си на стадиона на градския съперник "Бетис", след като го отстраниха с дузпи в Лига Европа. От радост футболистите са направили множество дупки в тавана. Освен това има 3 счупени тоалетни казанчета и 5 душа.

Ранглисти

България завърши на 25-о място

сезона в европейските клубни турнири. Коефициентът, който натрупахме благодарение на "Лудогорец", "Левски", "Ботев" Пд и "Берое", е 15,625. Това гарантира на страната четири квоти - една за квалификациите в Шампионската лига и три в пресявките на Лига Европа за есента. Лидер в момента е Испания с 93,284, пред Англия с 84,034 и Германия с 80,784.

Резултати

Лига Европа, 1/8 финали, реванши:
"Анжи" - "АЗ Алкмаар" 0:0 (0:1 общ резултат)
ч.к. Мкъртчан 90 (Анж)
"Бенфика" - "Тотнъм" 2:2 (3:5)
Гарай 34, Лима 90-д; Чадли 78, 79
"Фиорентина" - "Ювентус" 0:1 (1:2)
Пирло 71; ч.к. Родригес 69 (Ф)
"Виктория" П - "Лион" 2:1 (3:5)
Колар 60, Текъл 62; Гомис 45
"Бетис" - "Севиля" 0:2 (2:2, 3:4 след дузпи)
Рейес 20, Бака 75
"Наполи" - "Порто" 2:2 (2:3)
Пандев 21, Сапата 90; Гилас 69, Куарешма 76
"Залцбург" - "Базел" 1:2 (1:2)
Сориано 22; Щрелер 51, Сауро 60. ч.к. Алан 86 (З); Сучи 9 (Б)

Жребий

"АЗ Алкмаар" (Хол) - "Бенфика" (Пор)

"Лион" (Фр) - "Ювентус" (Ит)

"Базел" (Швейц) - "Валенсия" (Исп)

"Порто" (Пор) - "Севиля" (Исп)

* Първите мачове са на 3 април, а реваншите на 10

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай