В Града на липите отбелязват 30-та годишнина на Ушу в Европа

В Града на липите отбелязват  30-та годишнина на Ушу в Европа | StandartNews.com

Трийсетгодишнина на Ушу в Европа ще бъде отбелязана в Града на липите по време Европейското първенство по този мъжествен спорт. Това съобщи на официалния си сайт Европейската федерация по Ушу (EWUF). Европейският шампионат по ушу ще се проведе от 13 до 22 май в общинската спортна зала „Иван Вазов".

„България и Стара Загора за пръв път ще бъдат домакини на такъв голям форум, очакваме близо 1 000 спортисти, треньори и делегати от 30 държави", съобщи председателят на инициативния комитет за провеждане на европейския шампионат Маноил Манев, член на изпълнителния съвет на Европейската федерация по Ушу. В Стара Загора за първи път ще се проведе и Европейски шампионат по друг малко познат боен спорт - Винг Чун.

„Имаме голямата подкрепа на областната и общинската администрация в града за провеждането на това събитие. Китайската Ушу асоциация изпраща делегация за демонстрации, поканили сме да участват и четирима от най-големите майстори в този спорт", пише в обръщението си президентът на Европейската федерация вицепрезидентът на Световната федерация (IWUF) по Ушу Раймонд Смит.

Това лято в Града на липите ще се проведат още две европейски първенства - по лека атлетика за Лига 2 – отборно, и по футбол за младежи, припомнят със задоволство домакините.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай