Уникална наглост! Как отново са избрали Меси за номер едно

Ето безумното обяснение на ФИФА

Уникална наглост! Как отново са избрали Меси за номер едно | StandartNews.com

Наглостта в световен мащаб, свързана с Лионел Меси, очевидно няма край.

Лионел Меси изненадващо спечели наградата FIFA The Best за най-добър футболист в света, изпреварвайки сочения за голям фаворит Ерлинг Холанд и другия подгласник Килиан Мбапе.

Това естествено създава нов голям сакндал, защото периодът, на база на който се прави класацията, не взема под внимание Мондиал 2022.

От FIFA побързаха да дадат разяснения за класацията, за да се опитат да тушират напрежението.

Според класирането, аржентинецът събира 48 точки... колкото обаче има и подгласникът му Ерлинг Холанд. В такъв случай, защо Меси грабна отличието?

При равен брой точки се гледат гласовете на капитаните на националните отбори. При тях Меси е получил 107 точки, докато норвежката голова машина на Манчестър Сити е с 67.

Уникална нагрост, наистина. Ако може да се приеме за нормално подобно обяснение.

Меси е капитан на Аржентина, но няма право да гласува за себе си, както и, разбира се, останалите капитани. Гласовете за наградата бяха на треньори, капитани, журналисти и фенове - всеки от тези сборове бе по 25%.

Като капитан на Аржентина Меси е поставил на първо място в своята класация Ерлинг Холанд, следван от Килиан Мбапе и Хулиан Алварес.

Мбапе е дал гласа си за Меси. Второто място в анкетната карта на французина е за Холанд, а третото за Кевин Де Бройне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
павел
преди 3 месеца

Alfazon е просто бомба: секс за 3 часа без почивка, здрава ерекция, ярки оргазми и море от сперма. Това е просто незабравимо и безопасно на всяка възраст. Купих го тук на разпродажба ---- https://do.my/alfa

Откажи