TV 7 подписа екслузивен договор с федерацията по баскетбол

TV 7 подписа екслузивен договор с федерацията по баскетбол | StandartNews.com

София. TV7 и Българската федерация по баскетбол сключиха днес договор за ексклузивните права за телевизионно и онлайн излъчване на Държавното първенство на Националната баскетболна лига – мъже, Мачът на звездите, турнира за Купата на България, както и всички домакински официални квалификационни срещи за Евробаскет на националния отбор по баскетбол – мъже.

Контрактът е за сезони 2013-2014 и 2014-2015, с опция за придобиване на правата за сезон 2015-2016, като мачовете ще се предават в ефира на TV7 и NEWS7. Първият двубой ще бъде излъчен в ефира на TV7 още следващата седмица на 15 ноември и е между отборите на БК Ямбол и Балкан. По първоначална програма, телевизионните двубои ще бъдат излъчвани в петък или неделя с начало 18:00. За начало ще бъде излъчван по един мач на кръг, а след средата на декември ще бъдат предавани по две срещи.

„Поредното партньорство в областта на спорта доказва нашата дългосрочна отдаденост на каузата български спорт. Групата канали вече се обяви категорично в подкрепа на българския спорт с придобиването на правата за излъчване на мачовете от „А" футболна група и Купата на България, както и мачовете на националния отбор по волейбол. Въпрос на време беше да подадем ръка и на българския баскетбол и да го вкараме във всеки български дом", коментира Десислава Тошева, изпълнителен директор на групата канали TV7, NEWS7 и SUPER7.

„Горди сме, че именно чрез TV7 българският зрител ще стане свидетел на баскетболните мачове от Националната лига. В продължение на годините, спортният екип на групата канали категорично доказа, че може да отговори на високите изисквания на българския зрител при предаването на спортни мероприятия и несъмнено интересът към Лигата ще бъде много голям", коментира Миляна Велева, директор Новини и актуални предавания в TV7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай