Турнир "Академик" събира елита в Добрич

Турнир "Академик" събира елита в Добрич | StandartNews.com

София. Повечето от водещите български атлети ще стартират в 46-ото издание на международния турнир "Академик", който ще се проведе на 11 февруари в зала "Добротица" в Добрич. Това стана ясно на официалната пресконференция на която присъстваха двигателя на най-стария ни турнир Христо Стоянов, председател на КЛА "Академик" и президента на БФЛА Добромир Карамаринов. От елита ни участие при мъжете ще вземат атлет №1 за последните 2 г Георги Иванов (гюле) и Златозар Атанасов (троен скок), а при дамите Ваня Стамболова (400 м с преп), Инна Ефтимова (60 м), Андриана Бънова (троен скок) и Радослава Мавродиева (гюле) и Силвия Дънекова (1500 м).

Ваня Стамболова ще бяга за рекорд в нетрадиционната дисциплина 400 м с пр. Това ще бъде първото й провеждане у нас и съответно на старта в зала „Добротица" ще застанат първите българки в неофициалната дисциплина, което гарантира и национален рекорд.

"Благодаря на КЛА "Академик" и неговия председател Христо Стоянов, че и тази година успяха да спасят най-стария атлетически турнир в България, заяви на пресконференцията Добромир Карамаринов. Той разкри, че след държавния шампионат в Добрич (14-15 февруари) ще бъде направена селекцията на националите за Балканиадата в Истанбул (21 февруари). Федерацията е осигурила лагер в момента на националите в Добрич, Сливен и Пловдив. Карамаринов се надява, че от 2017-а състезанията през зимата ще се провеждат в новата зала в Бургас, която трябва да е готова до есента на 2016-а. "Имаме уверение от министъра на спорта, че и зала "Фестивална" ще бъде реконструирана, допълни още Карамаринов. Според него ако това стана залата ще се ползва като тренировъчен център за атлетите ни в София.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай