ЦСКА отново мечтае!Голям мач срещу Базел

Червените имат аванс от един гол преди реванша

ЦСКА отново мечтае!Голям мач срещу Базел | StandartNews.com

Пореден голям мач на ЦСКА в Европа! Червените спечелиха срещу Базел с 1:0 в първи мач от плейофа  за влизане в Лигата на конференциите. Евробоецът на България печели отново срещу сериозния швейцарски тим. Това е и победа номер 100 на ЦСКА в евротурнирите. 

Очертава се голяма драма на реванша след  седмица, но армейците имат реални шансове за влизане в групите.

Срещата започна с натиск на гостите. Те организираха два опасни пробива по крилата, които не завършиха с удари. "Червените" отговориха с контраатака в 4-ата минута, когато Морено финтира бранител в бяло и шутира, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 12-ата минута Йомов стреля от 23 метра, а стражът на Базел спаси. Двадесет минути по-късно Гарсес се пребори за топката и нахлу отляво в наказателното поле на швейцарците. Последва шут, който бе блокиран и сериозно меле, но атаката приключи с вдигнат флаг за засада.

В следващите минути двата отбора заложиха на изритани напред топки, но допускаха много грешки при подаванията си. Все пак "червените" бяха една идея по-креативният тим. В 44-ата минута Матай засече с глава центриране от корнер, но в аут.

В самия край на полувремето и гостите имаха сериозен шанс, но Бусато се справи блестящо.

Равностойни минути във втората част. Дълго време нямаше сериозни положения и пред двете врати.

Но ЦСКА удари! В 70-та минута отлична атака на червените принуди защитник на Базел да си набута топката в собствената врата - 1:0!

Великолепен мач на новата покупка Джонатан Линдсет. Така е, когато плащаш трансферна сума, получаваш играч, а не свободен агент.

Ентусиазъм в ЦСКА. Червените притиснаха съперника си в търсене на нов гол.Чудесно се включи и друг нов играч - Мамва. Силни финални минути за ЦСКА.

В крайна сметка, червените изиграха отличен мач, спечелиха с 1:0 и оставиха драмата за реванша. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай