ЦСКА освобождава 70% от чужденците

Никой не иска да харчи, без да получава, категоричен е Георги Илиев

ЦСКА освобождава 70% от чужденците | StandartNews.com

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg ситуацията в българския футбол. Според него около 70% от чужденците в ЦСКА ще бъдат освободени:

"Трябва да се спре с привличането на чужденци, макар че не може и само с българи, защото нивото е много ниско. Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) трябва да ограничат чужденците в съставите си. Не може в ЦСКА да имаме 23-ма чужденци, максимумът е петима. Разходите за 23-ма чужденци са много сериозни - заплати, квартири, самолетни билети.

Лудогорец е друго ниво, всички можем да се учим от тях. Те започнаха с базата и клубната организация, а ние искаме да строим къща от покрива. ЦСКА добре направи Панчарево, сега идва ред на стадиона.

Мисля, че ЦСКА ще се освободи с около 70% от чужденците. Така мисля, така би трябвало да бъде в тази криза. Никой не иска да харчи пари, без да получава. Треньорът трябва не взима 50 000 лева заплата, а да вземе 100 000, когато спечели Купата на България, като изпълни целите. Така трябва да е.

Щом отбор като Царско село се надиграва и стои добре срещу Левски и ЦСКА, какво да говорим повече. Значи нивото е много ниско! ЦСКА трябва да обърне внимание на школата, едно хубаво общежитие да се направи на Панчарево, където да живеят юношите. За "Армията" ще трябва един сериозен рекламодател, който да си сложи името пред стадиона, за 20-30 години, както е в Мюнхен. 60 милиона струва един суперлукс стадион за 25 000 зрители.

Когато навремето стъпих на базата на Лудогорец, веднага разбрах за какво става въпрос. Разбрах, че не може "Лада" да се състезава с "Порше". Като видиш какъв е автобусът на Лудогорец и какви са на останалите в "А" група, ти става ясна разликата. Макар че Боримиров преди време уреди на Левски също хубав автобус.

Не може да взимаш 50 000 лева заплата и да не си я намалиш. Има хора с много по-малки заплати, ти как я карат в тази криза? На един работник в някой хотел или ресторант, който сега е затворен, лесно ли му е? Футболистите взимат по 40 000-50 000 лева заплата. В такава ситуация ще си намалят заплатите, няма начин. Първо ръководителите трябва да си ги намалят, след тях хората от треньорския щаб, за да дадат пример, и след това футболистите.

Пламен Марков направи добра инициатива с набирането на средства за Джеки, защото ще трябват и средства след прибирането от Франция. Времената са трудни. Така че съветвам Пламен да продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай