Цеко Минев: Чонгаров показа израстване

Цеко Минев: Чонгаров показа израстване | StandartNews.com

Шладминг. Представянето на Никола Чонгаров в суперкомбинацията показа, че той наистина е израстнал много, коментира президентът на Българска федерация ски Цеко Минев.

Никола Чонгаров завърши 17-и в суперкомбинацията от световното по ски в Шладминг, а втория ни състезател Георги Георгиев вървеше 19-и, но малко преди финала на слалома пропусна врата и не завърши.

Шампион стана Тед Лигети, пред Ивица Костелич (Хърв) и Ромед Бауман (Ав). Над 30 000 души гледаха наживо слалома на осветление въпреки, че температурата на въздуха бе – 10 градуса. С титлата си в суперкомбинацията Лигети вече е най-успешният скиор в Шладминг. Той взе и злато в супергигантския слалом, а има сериозни шансове и за титла в гигантския слалом, където е №1 през последните години.

„Това 17-о място в света може само да ни радва. И Никола и целия треньорски щаб показаха, че се работи сериозно и отговорно, и прогреса е налице, допълни още Минев. - Нещата в националния тим вече започват да се случват както трябва и както всички в България искат. Много хора вероятно не могат да оценят какво значи 17-о място на световно в алпийските ски при тази ужасна конкуренция. Да си 17-и и то в една от най-тежките комбинации – спускане и слалом, това говори много, като имидж, престиж и рейтинг не само за състезателя, а и за страната. Така, че това класиране на Никола трябва да се отчете по достойнство, защото е нещо изключително трудно постижимо. Да се бориш с 10-те най-големи нации в ските е наистина много трудно. Ски спортът е един от най-гледаните в света и един от най-конкурентните. Рейтингите на световните по ски и световните купи са сред водещите в света на спорта. Колкото до титлата на Тед Лигети и в суперкомбинацията мога да кажа, че е напълно заслужена. С позитивността която американецът демонстрира навсякъде световните ски само печелят.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай