Три гола донесоха важни 3 точки за Лудогорец

Два гола на Спас Делев и един на Игор Тиаго бяха нужни на отбора за 3:1 в Пазарджик

Три гола донесоха важни 3 точки за Лудогорец | StandartNews.com

Два гола на Спас Делев и един на Игор Тиаго бяха нужни на Лудогорец, за да спечели с 3:1 при гостуването на Хебър Пазарджик в среща от 24-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани имаха тотално игрово предимство, но направиха твърде много пропуски в завършващата фаза и интригата в мача се запази до края.

С успеха Лудогорец се приближи на точка до лидера ЦСКА преди мача на "армейците" по-късно днес срещу Спартак Варна.

Хебър допусна трета поредна загуба и остава предпоследен с 16 точки.

Лудогорец доминираше през първата част, но с единствения си удар във вратата домакините успяха да стигнат до попадение и се оттеглиха при равенство на почивката.

Кирил Десподов проби отляво в 6-а минута, но стреля над напречната греда. Секунди по-късно Игор Тиаго прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 21-а минута Десподов отново се озова на стрелкова позиция и прехвърли вратаря на Хебър, но топката бе изчистена от голлинията, а при добавката шут на Пьотровски бе блокиран от защитник.

Лудогорец поведе в 22-а минута след многоходова акция, която завърши Спас Делев с топовен удар.

В 35-а минута и гредата спаси вратата на Хебър след удар на Десподов.

В последната минута на първата част Хебър възстанови равенството с първия си удар към вратата на разградчани. Лорен Маружин изведе Арсенио Валпорт, който с удар в близкия ъгъл изравни за 1:1 с първия гол за Хебър след завръщането на тима у дома на стадион "Георги Бенковски".

През втората част Лудогорец не успя да осъществи същия натиск, а с напредване на времето и напрежението сковаваше краката на разградчани.

В 70-а минута Спас Делев показа класата си и вкара ключовото второ попадение за Лудогорец. Бързоногият нападател демонстрира отличен отскок и с глава прати топката в мрежата след центриране отляво на Дани Групер.

Едва в последните минути на мача Хебър погледна по-смело в атака и създаде две-три разбърквания пред вратата на Лудогорец, които не се увенчаха с успех.

В края на добавеното време домакините хвърлиха всички футболисти напред при изпълнение на фаул, но не успяха да се възползват от ситуацията, а в последвалата контраатака Игор Тиаго реализира трети гол в опразнената врата за крайното 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай