Треньорът на Лудогорец готов за ЛАСК

Австрийските също разузнали добре шампионите

Треньорът на Лудогорец готов за ЛАСК | StandartNews.com

Временният треньор на Лудогорец (Разград) Станислав Генчев заяви, че е готов с титулярния състав за утрешното гостуване в Лига Европа на ЛАСК в Линц, въпреки кадровите проблеми. "Неприятно е, когато в един отбор има контузени състезатели.

Затова имаме достатъчно голям брой футболисти, за да можем да направим ротации, когато е необходимо, други да поемат диригентската палка. Готови сме със състава за утре", каза Генчев на официалната пресконференция преди двубоя.

Лудогорец стартира с домакинско поражение с 1:2 от Антверп и ще търси първи точки в група "J" на надпреварата.

"Мачът е много важен, но не е "всичко или нищо", защото след това ще останат още четири мача. За нас е важно да печелим точки, да трупаме самочувствие. Не стартирахме добре, но е важно да завършим добре" каза Генчев.

"В Европа няма лесни мачове. Неприятно е, че стартирахме със загуба. Надявам се утре да победим и нещата да тръгнат в правилната посока", допълни той. Вратарят Владислав Стоянов коментира, че ЛАСК е силен отбор, но в Лудогорец са мотивирани да постигнат добър резултат. "Запознахме се с отбора на ЛАСК. Определено доста сериозен съперник. Силните им страни са в атака.

Надявам се да ги неутрализираме и да се възползваме от слабостите в играта ми. Определено в тези двубои опитът е много важен. Изпитвал съм го не веднъж.

Може би това ще ни помогне, но и в нашия отбор има доста нови състезатели, някои от които за първи път излизат на европейска сцена в такъв турнир. Не смятам, че това е предимство, всичко ще се реши от концентрацията и спазването на тактическите задачи. Атмосферата в отбора е добра. Винаги при смяна на треньора има някаква промяна. За някои е добре, за някои - зле.

Но определено всички сме доста мотивирани да победим, да покажем, че тази загуба (от Антверп) е плод на случайност.

Искаме да съберем възможно най-много точки от оставащите ни мачове", каза Стоянов. От ЛАСК обявиха, че следят обстановката в Лудогорец и вече са гледали мачове на тима под ръководството на Станислав Генчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай