Тони Здравков: Стойчо Младенов няма да липсва на ЦСКА

Тони Здравков: Стойчо Младенов няма да липсва на ЦСКА  | StandartNews.com

София. Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков говори днес пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя от осминафиналите на турнира за Купата на България срещу ЦСКА. Наставникът на "сините" заяви, че това, че Стойчо Младенов, който е наказан, няма да води "червените" от пейката не е проблем за отбора, тъй като специалистът ще може да даде своите указания до последно.

"Проблеми преди мача има само Станислав Ангелов. До вчера тренираше индивидуално, днес се включи пълноценно с останалите. Другите хора, които са с юношеските национали (Борислав Цонев и Антонио Вутов) също не мога да ги използвам. Всички са здрави, искам да излезем с високо вдигнати глави срещу ЦСКА", каза Здравков. цитиран от официалната страница на "сините".

"Не виждам смисъл да променям схемата на игра, до момента ни носи успех. Промяната в тактическата ни постройка пасва на качествата на футболистите. На някои им е трудно и тежко, защото в България се е свикнало да се играе с крила, с двама опорни халфове. Аз винаги съм използвал само един опорен халф. Колкото повече разчупиш стандартите, толкова по-добре за твоя отбор и толкова по-трудно за противника", допълни специалистът.

"Всички футболисти са си взели поука от предния мач. Тогава времето беше кратко, но те вече разбраха какво искам от тях и аз знам какво могат, мина повече време, откакто сме заедно. Убеден съм, че оттук нататък "Левски" няма да покаже лице, което да не се хареса на публиката. Когато играят Левски и ЦСКА трудно може да избереш тактика според това дали си домакин или гост. Мачовете ще бъдат идентични. Сега ще е по-различно от дербито за първенство, гледа се да не допуснеш гол на свой терен, да постигнем добър турнирен резултат", каза още Здравков.

"Нямам дилема около централния нападател. Във футбола е важно какво става днес. И да победим с 5:0, няма да вземем реванш за последната загуба от ЦСКА. Турнирът е различен. Онзи резултат ще остане в историята, защото е в миналото. Няма как да се върне. Във футбола няма вчера. Има днес, максимум утре. Така мисля аз, никога не виждам отбора назад", допълни треньорът.

"Трябва да има мотивация и желание, но не и нерви. Нито по-хитрият, нито по-умният, а по-комплексният ще бъде краен победител. Съставът е ясен. Един отбор трябва да пусне кръв в единоборства, шпагати, а не да се бием. Но съм съгласен, че без да се влезе по-остро, няма как да спечелиш такъв мач без агресия. Освен двубоя с ЦСКА, в останалите срещи при мен отборът показва много хъс, някой път дори прекалено", заяви Здравков.

"Равнопоставени сме с ЦСКА. Няма значение че Стойчо Младенов няма да води съперника. И аз съм бил наказван. Той ще си даде указанията до последно. Липсата на контакт с играчите по време на двубоя няма да е проблем за него", завърши Здравков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай