Тони Здравков: "Левски" няма лесни мачове

Тони Здравков: "Левски" няма лесни мачове | StandartNews.com

София. Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков даде пресконференция пред представителите на медиите преди дербито от 18-ия кръг на първенството срещу "Литекс". "Ние лесни мачове нямаме, независимо от името на съперника. Нито един отбор в България не трябва да се подценява или надценява. Няма да играем мача на юруш, имаме си тактическа нагласа за този мач и ще си я спазваме до края. Когато "Литекс" е оставен да разиграва топката, той не играе на контраатака, така че всичко зависи от нас, колко ще им позволим да играят", заяви Здравков.

"Познавам много добре отбора на "Литекс", отбор, съставен изцяло от млади и кадърни футболисти. Имат и опитни играчи, които са доказали, че могат да играят на високо ниво. Стойностен отбор, но това не значи, че трябва да сме притеснени. Точно обратното - трябва да покажем, че ние също сме стойностен отбор и да стигнем до победата. "Литекс" няма да се затвори в глуха защита и да разчита на контраатаки. Те играят освободен футбол, търсят атаката и разиграването на топката, затова смятам, че ще получи един хубав двубой", допълни Здравков.

"Видно е, че има спад във формата на Генков и Макриев, но те са опитни футболисти и смятам, че лесно ще излязат от това състояние, проблемът при тях е чисто психологически. Когато нападател не вкара в 2-3 поредни мача се затормозява, но трябва да се вдигнат и да продължат напред", каза още Здравков.

„Качествата на Ларсен Туре са различни, той не може да играе като нападател. Можем да го ползваме като крило и като атакуващ халф. Трудно се ориентира да играе с гръб към вратата, рисковете да го пускаме на тази позиция са излишни в този момент. "Левски" разполага с футболисти, които могат да играят на фланга. Но "Левски" вече е твърде разгадаем, когато играе с крилата. Нашите крила пък играят само на фланга, в другите отбори крилата атакуват средата на терена, а нашите момчета в момента няма да могат да се настроят за такъв тип игра", обяви Тони Здравков.

"Аз като треньор предпочитам мачът с "ЦСКА" да се изиграе и "Левски" да спечели като по-добър отбор. Ако се спазват правилата на УЕФА обаче ще се види, че виновен е БФС. Ако телеграмите бяха пратени навреме, никой нямаше да си изтегли хората. Не е нужно да отговарям сега точно на Стойчо Младенов за "комплексари", но между закачка и омраза разликата е огромна. Това за мен бе закачка между двата клуба, трябва да се гледа повече с шега на нея. Каза, че щели да излязат в следващия мач с фланелки "5:0", но и "Левски" може да излезе с такива, както и със "7:1" Още преди мача на юношите е имало проблеми пред съблекалнята. Група от хора са опитали да сплашат нашите юноши, след това са нацапали автобуса с червена боя. Запознат съм със случая от треньора им, но не мога да кажа какво да е наказанието, има си органи, които решават", завърши Здравков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай