Тодор Батков: Сектор "А" бе рисков, необходим бе нов

Тодор Батков: Сектор "А" бе рисков, необходим бе нов | StandartNews.com

София. "В един от най-тежките периоди за България, по време на икономическа криза, политически неразбории, протести и протестиращи, най-популярният клуб започва да изгражда поетапно стадион", бяха първите думи на Тодор Батков при наливането на основите на сектор "А". Това стана днес в 13,30 часа на тържествена церемония. На нея присъстваха шефовете на клуба, архитектите, представители на "Главбулгарстрой", футболисти и доста запалянковци. Последните също хвърлиха по една лопата за късмет.

"Днес формално приключихме процедурата и влезе в сила разрешението за строеж, което ни дава право съвършенно законно да започем първия етап от реконструкцията на дома си. Подписахме и договор за изпълнение с една от най-известните и най-добрата като изпълнител фирма "Главбулгарстрой", която ще извърши строителството. За изминалите 5 месеца бяха направени много неща. Инвестирахме близо 1 млн. лева. Разрушихме старият сектор "А", което бе за наша сметка. Искам да разкрия, че то бе наложително от конструктивна гледна точка. Съоръжението бе започнало да става рисково. По договорка с тогавашният областен управител г-н Данаил Кирилов, който сега е депутат от ГЕРБ, след предписание от компетентните органи, премахнахме сектор "А". Беше извършена цялата процедура по обявяване на обществена поръчка, кандидатстване за строеж, яваване на "Левски", плащане и други. Самата стойност за правото на строеж е близо 500 000, които бяха инвестирани. Съответно бе изработен проект, който бе удобрен. Можем да кажем, че на 1 май 2013 г. трябва да имаме съоръжение, което е годно за есплоатация. Да може на него да има публика и да бъде отворен музея. Вторият етап ще продължи докрая на август и ще бъдат довършени луксозните елементи - ВИП ложата, кафене, магазин за запалянковците. Трибуната ще бъде за 6000 души и ще отговаря на всички изисквания. Това е първата стъпка. Имаме желание, а времето ще покаже дали ще намерим и финансии, за секторите "Б" и "В". Имаше много невярващи, хора, които ни иронизираха, но както виждате - каквото сме казали се изпълнява. И то без финансова помощ от държавата, а само с нейно съдействие отностно процедурите. Благодаря на бившия и сегашния областен управител, главният архитект на София г-н Петър Диков, както и на Иво Тонев. Той пое това начинание като абсолютен преоритед, с цялото си сърце", каза още Тодор Батков.

Пред да бъде извършен водосвета, думата взе и Димитър Димитров от "Главбулгарстрой". "Благодаря за доверието. Имаме опит в строителството на спортни съоръжения. За нас е чест, че ще участваме в реконструкцията на "Георги Аспарухов". Обещавам, че обекта ще се изпълни в срок и с необходимото качество. Грубият строеж ще бъда довършен до март месец. Така, че нямам никакви съмнения", обяви изпълнителният директор на фирмата. После Антонио Вутов постави капсулата за бъдещето, в която има писма от клуба и феновете, шал и шампионски медал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай