Тим от "В" група измъчи Локо (Пд) за Купата

"Смърфовете" продължават напред след победа с продължения

Тим от "В" група измъчи Локо (Пд) за Купата | StandartNews.com

Носителят на Купата на България по футбол в последните два сезона Локомотив (Пловдив) се класира за осминафиналите на турнира след драматична победа с продължения. Елитният отбор надделя над лидера в Югоизточната трета лига Загорец в Нова Загора с 4:3 (2:2 в редовното време). Мачът отиваше към рутинен успех на Локомотив с 2:1 в редовното време, когато 87-а Пламен Иванов стигна пръв до топката, отскочила от напречната греда след далечен шут на Милен Митев, и изравни резултата за аматьорски състав, воден от наставника Мирослав Миндев.

В допълнителното време тимът на Бруно Акрапович вдигна оборотите и резервата Парвиз Умарбаев вкара трети гол в 99-ата минута след дълго разбъркване в наказателното поле на домакините. В 111-ата Кенан Муслимович с параболичен изстрел отбеляза за 4:2. Три минути по-късно Кристиян Гомис задържа Явор Иванов и беше отсъдена дузпа за Загорец. Иванов оформи своя хеттрик от наказателния удар.

Преди това влезлият като резерва Пламен Иванов откри с глава за Загорец в 20-ата минута. Само за шест минути Локо направи обрат. В 24-ата Димитър Илиев изравни от дузпа, а в 30-ата Явор Иванов си отбеляза автогол.

Така пловдивчани продължават да нямат загуба в турнира почти три години. За последно те паднаха от Славия в края на ноември 2017 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай