Тежка загуба за Марек в Шампионската лига

Тежка загуба за Марек в Шампионската лига | StandartNews.com

Самоков. Българският шампион Марек Юнион-Ивкони (Дупница) започна с тежка загуба участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. В мач от група А в Арена Самоков дупничани паднаха с 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) от френския Тур (Тур) пред малко повече от 500 зрители, информира bgvolleyball.com.

По-големият опит на френските играчи и множеството грешки, които младите волейболисти на треньора Найден Найденов допуснаха, не позволиха на Марек да вземе нещо повече от този мач.

В първите два гейма играчите на Марек допуснаха доста наивни грешки, коeто улесни опитните волейболисти на Тур и те правеха комфортна разлика. Освен това контраатаките на дупничани не бяха на висота.

В първия мач от тази група италианският Копра Елиор (Пиаченца) с Христо Златанов надигра с 3:1 словенския АЦХ Волей (Любляна). Следващият мач на Марек в Шампионската лига е във вторник, 29 октомври, когато гостува на АЦХ Волей (Любляна).

В същото време, Николай Пенчев дебютира по страхотен начин за своя полски тим Асеко Ресовия. Младият български посрещач записа седем точки за победата с 3:0 при гостуването на Пари Волей във Франция, в първи мач от група С на Шампионската лига.

В група А, Трентино на Цветан Соколов (на снимката) се справи с 3:1 срещу Берлин Волейс, за 109 минути - 25:20, 21:25, 29:27 и 25:21. Соколов бе най-резултатен с 23 точки за успеха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай