„Тереза Маринова и приятели” събира 600 деца

„Тереза Маринова и приятели” събира 600 деца | StandartNews.com

София. Уникалният по рода си атлетически турнир „Тереза Маринова и приятели" се очаква да събере в неделя на стадиона на Националната спортна академия „Васил Левски" над 600 деца. Стартът е точно в 10,00 ч.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи - момичета и момчета, родени през 2001-2002 г., родени през 2003-2004 г. и родени през 2005-2006 г. В програма са включени пет дисциплини плюс щафета 4 х 50 м.

Новото този път, е че в скока на дължина ще се състезават само най-големите, а хвърлянето на медицинска топка ще бъде заменено с хвърляне на малка топка.

„Очаквах, че най-трудно ще бъде първото състезание, а се оказа, че не е така. Става все по-трудно да се организира тази проява, но всички знаят, че аз не се отказвам лесно. Радвам се, че интересът към турнира се увеличава, а тази неделя освен деца, трениращи лека атлетика, ще дойдат и състезатели по шорттрек с треньор Евгения Раданова", сподели Тереза Маринова.

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 г. започна да организира състезание за деца през декември 2010 година. Първата надпревара се проведе в зала „Фестивална", а след това проявата продължи на открито на стадиона на НСА.

Маринова заяви, че има желание празникът да се прави два пъти в годината, но просто няма зала, която да бъде домакин на зимната надпревара. Същото е и желанието на олимпийския шампион от Сеул 1988 Христо Марков, който изведе Тереза до световния връх. „Поздравявам Тереза за това което прави за децата и съветвам всички да взимат пример от нея", заяви още Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай