Тенисистка крещи срещу колегите си. Причината да откачи

Ако нещо лошо се случи, ще загубя цялото си семейство наведнъж, казва Марта Костюк

Тенисистка крещи срещу колегите си. Причината да откачи | StandartNews.com

Топ тенисистката от Украйна Марта Костюк изрази гневно становище по повод поведението на своите колеги от Русия, които според нея се държат неадекватно и се "интересуват само от парите".

Младата украинка сподели емоциите си на пресконференция на турнира в Индиън Уелс, където спечели мач от първия кръг срещу белгийка.

"Беше ми тежко да изляза на корта, поради състоянието на духа ми. Емоциите ми са трудни за контролиране от няколко дни, защото семейството ми е в Украйна и ми е много тежко. Ако нещо лошо се случи, ще загубя цялото си семейство наведнъж. Дори не ми се мисли за това. Събуждам се всеки ден с мисълта дали хората, които обичам, ще оцелеят. С времето свикваш с тази мисъл, но е трудно за нас тенисисте. Може да полудееш, ако за известно време не се откачиш от случващото се.

Чувствах се виновна, че обикалям света и играя тенис, но осъзнах, че това е най-разумният начин и че всеки има своята роля. Това е моята професия и ще помагам на страната си чрез тениса. Бих се радвала да отида като доброволец и да се боря за страната си, но мисля, че така съм по-полезна, като помагам за каузата за събирането на средства.

Никога преди не съм се чувствала толкова близка с родината си и сънародниците си. Ние сме страхотно семейство и силни хора, които могат да преодолеят всичко. Това обаче, което се случва в тениса, е разочароващо. Нито един руски тенисист не дойде да види как съм или да изрази възмущението си от войната. Нито един не ми се извини или на сънародниците ми за това, което страната му прави.

Това е шокиращо, а всички знаем какво се случва там. Не знам защо руските тенисисти се държат така и поведението им ме отвращава. Техният единствен проблем в момента, е че не могат да правят пари и говорят само за това. Това е неприемливо и не съм съгласна, че трябва да им се позволява да играят

Всяка сутрин звъня на семейството си, за да се уверя, че са живи и чета новините. Винаги сме били силни хора, които искат да се доближат до Европа и да се борят за свободата си. Това, което прави Путин, е сериозна грешка. През 2013-а и 2014-а имаше истинска революция в Киев, за да се променят нещата. Бях там и помня колко обединени бяхме като страна. Да си помисля, че осем години по-късно нахлуват в територията ни... това е сериозна грешка, за която ще си платят. Армията ни е невероятна и никога не съм била по-горда, че съм украинка", заяви Костюк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай