Светът е възмутен. Стига с този Меси!

Тази година бе ред на Левандовски да бъде ограбен

Светът е възмутен. Стига с този Меси! | StandartNews.com

По света футболистите играят, трудят се , сбъдват амбиции и желания. Накрая Златната топка винаги отива при един - Лео Меси. Може някога да е било заслужено, но вече не е. 

Тази година имаше нов ограбен - голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски. Преди две години беше звездата на Ливърпул Върджил Ван Дайк. 

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич стана поредният от лагера на баварците, който изрази разочарование за избора на Лионел Меси за носител на “Златната топка” на “Франс Футбол”. 

Преди него това сториха бившия капитан на тима Лотар Матеус и генералния директор Оливер Кан.

Общото им мнение е, че нападателят на Байерн Роберт Левандовски е бил по-заслужен носител на най-престижната индивидуална награда.

“Поздравявам Меси, но ние в Байерн повече бихме се радвали, ако Роберт беше спечелил. Горди сме, че такъв изключителен играч е част от нашия отбор".

"Той справедливо беше определен за нападател на годината. Левандовски е пример за професионалист. Той винаги си поставя нови и високи цели и затова е един от най-добрите в света”, коментира Салихамиджич.

Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс също не проумява как Лионел Меси спечели Златната топка за 2021 година.

"Все по-трудно ми е да повярвам в тази футболна награда. За мен Меси е един от петте най-добри играчи в цялата история, но трябва да започнете да каталогизирате кои са най-изтъкнати в края на сезона. Не е толкова трудно, по дяволите! Други го правят трудно!", написа Касияс в социалните мрежи.

Бразилската звезда Едсон Арантес ду Насименто "Пеле", смятан от мнозина за най-добрия футболист в историята, поздрави аржентинския нападател Лионел Меси, след като аржентинецът спечели седмата си "Златна топка".

"Поздравления, Лео Меси, ти спечели още една Златна топка. Без съмнение това е честната ми почит към странен талант. Седем пъти, много ти благодаря!", заяви трикратният световен шампион.

Така и не става ясно дали тук има ирония или не. Факт е обаче, че самият легендаен конкурс за Златната топка е вече силно компрометиран. и не от вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай