Световната атлетика с план за бъдещето

Той включва 4 основни насоки

Световната атлетика с план за бъдещето | StandartNews.com

Международната асоциация на федерациите по лека атлетика (World Athletics) публикува стратегически план за развитието на спорта за следващите четири години. Планът предоставя набор от действия, насочени към преодоляване на проблемите, пред които ще се изправи атлетическата общност след възобновяването на състезанията, отложени поради пандемията на коронавирус.

"Извършена е огромна работа за разработването на четиригодишен стратегически план, ръководен от изпълнителния директор на световната атлетика Джон Риджън и с участието на целия персонал на щаба, на нашия изпълнителен съвет, на нашите регионални президенти, председатели на комисии.

Планът включва някои иновативни и креативни идеи за стимулиране развитието на нашия спорт", заяви президентът на световната атлетика Сър Себастиан Коу (на снимката).

Стратегическият план определи четири основни области: провеждането на голям брой спортни събития на различни нива, световна подкрепа за спортисти, насърчаване на феновете, които искат да се потопят в атмосферата на състезанието, доколкото е възможно, и да подобрят взаимодействието си със спортисти чрез различни социални мрежи и увеличаване на броя на търговските и нетърговските партньори, участващи в развитието на спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай