Судан с титла на благотворителен турнир

Судан с титла на благотворителен турнир  | StandartNews.com

С оспорван финал завърши благотворителният футболен турнир AmbassadorsТ League с участието на служители на дипломатическите мисии в София. Шест отбора се включиха в събитието на спортен комплекс "Бонсист", организирано от Дружество за ООН в България по повод 6 април - Международния ден на спорта за развитие и мир, с благотворителна цел.
Шампион след нулево равенство във финала и изпълнение на дузпи стана отборът на Судан, победил трудно в последния мач тима на Иран. Срещата завърши при резултат 0:0, а при дузпите по-точни с 4:3 бяха африканците. Преди това, в спор за бронза Франция разгроми Украйна с 6:0, пети в класирането е сборен тим на Дружество за Обединени нации, а шести - също сборен тим Дружество за Обединени нации - доброволци.

Турнирът се организира със съдействието на Асоциация за подпомагане на академичната общност, УНСС - Катедра физическо възпитание и спорт и Столична община - София-Европейска столица на спорта 2018. Средствата ще бъдат използвани за провеждане на "Училище по права на човека" за деца и младежи от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай