Стойчо: Трябва ли да убият треньор?

Стойчо: Трябва ли да убият треньор? | StandartNews.com

Треньорът на "Левски" сам ще си плаща глобата

Трябва ли някой да умре на стадиона, за да се вземат мерки, попита БФС треньорът на "Левски" Стойчо Стоев. В събота стана жертва на атака с бутилка при победата на "сините" с 1:0 над "Черно море" във Варна. Той се радваше на попадението на Боби Цонев, когато го праснаха от централната трибуна. Стоев се разгневи, че четвъртият съдия си затвори очите за инцидента и в яростта си изрита шишето към терена. За това бе изгонен. След края на срещата пострада и помощникът му Елин Топузаков.

Бившият национал също бе ударен с бутилка. "Не съм конфликтен човек. Това, което се получи вчера на стадион "Тича", беше отговор на провокациите от страна на местните запалянковци. Първо започнаха да ме целят с дребни камъчета, после със запалка и накрая дойде шишето с вода. Признавам си, че ударът дойде за мен изневиделица. Затова и реагирах толкова остро. И вас да ви ударят с бутилка в главата, и вие ще реагирате по някакъв начин. Представете си, че ме бяха ударили с камък, а не с бутилка. какво можеше да стане? Трябва да се вземат мерки.

Вчера бях аз, утре ще е друг, втори, трети. Това не е бойно поле, рита се топка! Нормално е да ме харесват и освиркват, но съвсем друго 90 минути да ме псуват и замерят", ядоса се той пред ПИК. Треньорът обяви, че сам ще си плати глобата, но поиска полицията и БФС в бъдеще да бъдат по-строги.

Турци засилиха крило към "Герена"

Добра новина дойде от югоизточната ни съседка вчера на "Герена". Сомалиецът с норвежки паспорт Либан Абди най-после сложи край на сагата с отношения с "Ризеспорт". Двете страни се разбраха и разтрогнаха договора помежду си. Сега в "Левски" очакват крилото да се завърне при тях. Абди игра под наем на "Георги Аспарухов" от турския тим през пролетта и остави добри впечатления. От "Левски" обаче не пожелаха да се възползват от опцията в договора, за да го купят. Причината за това бе именно възможността Абди да се върне без пари. Либан скочи на "Ризе" заради неспазване на договора между тях. "Очакваме го, разбрали сме се за всичко, дано не се отметне", обявиха на "Герена". До края на седмицата "Левски" може да се похвали и с други успехи в привличането на нови попълнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай