Стойчо Стоев: Най-тежкият ни мач досега

Стойчо Стоев: Най-тежкият ни мач досега | StandartNews.com

Одеса. Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев призна след успеха с 1:0 над Черноморец Одеса, че това е бил най-тежкият мач на разградчани в Лига Европа. Въпреки това българският шампион е на крачка от 1/16-финалите в надпреварата, след като в другия мач от потока снощи Динамо Загреб и ПСВ Айндховен завършиха 0:0.

"Радостни сме, определено, все още не можем да изживеем емоциите. Случи се, каквото очаквахме. Високи състезатели, физически здрави. Това бе най-тежкият ни мач досега. Имаше инфарктни ситуации", коментира специалистът.

"Определено изтръпнахме в отделни моменти, имаше доста такива. Виждах как а-ха влиза топката. Беше ясно, че ще ни натиснат, разчитахме на контраатаки. Имахме ситуации, но не успяхме да си улесним мача," каза той, цитиран от Гонг.

"Характерът ни помогна, показахме морално-волеви качества. Гледахме много мачове на Черноморец, имахме нагласа за такъв мач. Казах им, че ще е битка. Радващото е, че успяхме", добави Стоев.

"Голяма крачка към 1/16-финалите. Не знам дали е решителна, но голяма. Създаваме си име в Европа, и се надявам да продължим с добрите игри. Да не избързваме, да се порадваме първо на тази победа. Но няма да подценим следващите мачове. Дори за сме сигурни в класирането, трябва да се представим добре, и евентуално да победим в следващите мачове. Ние сме с най-големи шансове да станем първи, но аз не обичам да изпадам нито в еуфория, нито в паника. С удоволствие чакам всеки мач в Лига Европа, а когато побеждаваме, още повече," завърши старши треньорът на Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай