Стойчо си тръгна, Томов го дърпа (ОБЗОР)

Стойчо си тръгна, Томов го дърпа (ОБЗОР) | StandartNews.com

В Пловдив нямаше нищо задкулисно, гарантира шефът на ЦСКА

Сапунката "Стойчо си тръгва" се разигра с отново с пълна сила на "Българска армия". Треньорът уж хвърли оставка, но май не било така, стана ясно по-късно. Според "Livesport.bg" Стойчо е събрал екипа си, за да съобщи решението, което е взел след като премисли една вечер. Той е бил категоричен - тръгвам си. "Вече няма кой да ме спре. Този мач с "Ботев" е черно петно върху историята на клуба. Направих всичко възможно, за да мотивирам футболистите. И на полувремето им казах, че трябва да обърнем резултата, но те бяха подложени на натиск. В контролите показвахме друго лице. От три месеца Манджуков спря парите", обяви пред същата медия бившият селекционер на националния отбор.

Той отново намекна, че е бил подал оставка още след загубата от "Локо" (Сф), но е бил спрян от Александър Томов. Ситуацията около него се повтори и след загубата от "Берое". Младенов не се появи на заниманието, което се проведе вчера след обяд. "Червените" се готвеха под ръководството на помощника му Анатоли Нанков. Както е известно ЦСКА профука преднината си от 7 точки пред "Лудогорец" и вече изостава с три. Освен това "армейците" нямат вкаран гол от подновяването на първенството. За капак "сините" фенове смятат, че те са полегнали на "Ботев", за да пратят вечния съперник във втората шестица. Стигна се дори до конфронтация в управата заради Стойчо. Членът на Надзорния съвет Петър Манджуков хвърли оставка. Той бе категоричен, че не може да се продължава така. Стойчо не иска да си намали заплатата, а от друга страна - няма резултати.

Александър Томов обаче продължава да брани Младенов като Матросов на абразурата. Главният акционер бе категоричен пред "Стандарт", че няма да има треньорска смяна. "

Проверих, изявлението му не е предадено точно. По дела съм в провинцията, като се прибера, ще разговаряме лично", отсече професорът. "Вижте "Реал", вижте "Ман Юнайтед". Припомнете си как тръгна сезонът на "Ливърпул". Та срещу "Лудогорец" те изглеждаха като провинциален отбор. Ако ръководството не беше проявило търпение и беше освободило Брендън Роджърс, нямаше ли да сгреши! Виждате какво прави "Ливърпул" в момента. Нищо фатално не се е случило, това е само един спорт", продължи Томов. "Винаги има вариант "Б", но той не е актуален. Работим по вариант "А"", продължи бившият премиер. Той гарантира, че ЦСКА не е легнал на "Ботев". "Играхме честно. Категорично имаше желание да победим. Няма нищо задкулисно. Показателна е реакцията на всички в отбора след загубата. Разочарованието беше страшно. Виждате сами, че и треньор, и футболисти продължава да ги боли от резултата и реакциите на хората", сподели Томов. Според него има натиск, но той може да е дошъл само от фенове на тима.

"Проверяваме някои сигнали. Ако това е вярно, ще реагираме", завърши Томов. Според запознати обаче той няма много варианти, ако се стигне до раздяла с Младенов. Главният акционер ще трябва да бие отбой пред Манджукови и да покани Любо Пенев. Друг вариант е Методи Деянов. В момента той е без работа, след като бе освободен от БФС. Мето обаче също минава за доста близък с Пенев. Иначе се радва на доста добри позиции пред феновете. Той е "армеец" и в кръвта. Не е изключено обаче и да се опре отново до Димитър Пенев, въпреки че почетният президент гледа в последно време да стои далеч от напрежението.

Три дни тежки софри в "Ботев"

Купон като в приказките вдигнаха играчите на "Ботев", които се намърдаха в последния момент в шестицата. "Канарчетата" станаха верни на народната традиция - три дни яли, пили и се веселили. За целта треньорът на "жълто-черните" Петър Пенчев им даде почивка до сряда. Стартът на празненствата бе даден в неделя вечерта. Най-шумно бе в дискотека "Сикретс", чиито собственици са привърженици на тима и се радваха на победата над ЦСКА заедно с любимците си.
Агитката пък благодари на играчите с декларация. Тя бе съпътствана от видео, което бе направено с дрон. "Това е сбъднат сън. Този път Фортуна бе с нас за всички години, в които "сините" са ни подлагали крак. На тяхното място обаче можеше да бъде и ЦСКА и ситуацията нямаше да бъде по-различна, повярвайте ни. Просто моментът бе такъв, че на "Ботев" се падна да играе с "червените" и с право ги победи. Поклон!", гласи част от обръщението на запалянковците.

Гонзо: Пак ли да разбием отбора?

Какво трябва да направим? Пак ли да изгоним играчите и да съсипем отбора? Има още мачове, продължаваме, лаконичен бе спортният директор на "Левски" Георги Иванов пред "Стандарт". Вчера той не се появи на "Герена", което стана повод за доста спекулации. "Да, седми сме, но какво значение има дали си пети или втори, след като не си шампион", добави Гонзо. Днес той ще говори по всички наболели въпроси, които стоят пред клуба, след като "Левски" изпадна във втората шестица. Гонзо и останалите шефове умуваха два дни какво ще предприемат оттук нататък. "Не съм очаквал, че ще играем във втората шестица, но това се случи. Не ме питайте за феърплея и други отбори, няма да отговарям. Ние ще се върнем по-силни, когато трябва и му дойде времето. Разговарях сериозно с футболистите. Те знаят, че трябва да подходят отговорно в предстоящите мачове, защото имаме двубои за купата. Не е сериозно да се говори, че сме подходили плахо срещу "Лудогорец". Няма да се обяснявам, но просто нещата не се получиха. Рано ни е да се надиграваме с тях, но и това ще стане", коментира пък треньорът Стойчо Стоев. Агитката пък застана зад Гонзо въпреки атаката към него във форумите и мрежата.
"Смятам, че не трябва да искаме оставката на Гонзо в този момент днес, защото така ще удовлетворим желанието само на 17 процента от членовете си. Това ще е изключителна глупост", обявиха от тръст "Синя България" с подкрепата на Националния клуб на привържениците на "Левски". Запалянковците обаче са категорични, че искат да видят любимците си с купата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай