Сряда,

Стоичков за Марадона: Загубих един приятел

От: Пламен Вълков -
221
Стоичков за Марадона: Загубих един приятел
A
A
A

Христо Стоичков заяви за пореден път мнението си за великия Диего Марадона, който почина преди дни. "Загубих един приятел. Загубихме един герой, който е дал толкова много на футбола. Всеки знае Диего Армандо Марадона. Мисля, че в крайна сметка Господ видя всичко, което става около него и си го прибра, макар и млад мъж", заяви Камата пред БНТ.

"Имах възможност да говоря с много негови приятели от аржентинския национален отбор. Много хора бяха около него, когато имаха интерес, на хранилката. Аз ще го запомня с това, което е направил на терена, с това, което допринесе за развитието на световния футбол. Много деца искаха да го корита. Това, което направи като футболист, всеки иска да го направи - в Аржентина, в Барселона, в Наполи. Няма как да се подминат неговите успехи", добави той.

"Спомените са много. Бях афектиран, че не можа да дойде на бенефиса ми в София. Впоследствие разбрах защо не е успял в разговор с него. Напусна ни едно голямо сърце. Това бе човек, който се бореше за правдата. Титуляри и резерви да едно, винаги е искал съблекалнята да е чиста", добави Стоичков.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com