Стоичков скочи остро на Лапорта

Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата, заяви Камата

Стоичков скочи остро на Лапорта | StandartNews.com

Легендата на българския футбол Христо Стоичков направи критичен коментар за решението на президента на каталунския гранд Жоан Лапорта да избере Шави Ернандес за треньор на тима. 

„Преди четири месеца Лапорта каза, че Шави още не е подготвен и трябва да натрупа повече опит. Тази сутрин се събужда и заявява, че Шави е най-доброто решение за нашия клуб. Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата ли? Защото според мен Шави тепърва ще страда. Той се нуждае от по-подготвени хора около себе си.

Пеп Гуардиола имаше Йохан Кройф, Чики Бегиристайн и Алесанко. Беше всеки ден с тримата. С кого може да седне и да говори Шави? Кой ще му даде положителен съвет? Защото негативни реакции ще има още от първия ден, когато стъпи на стадиона. Като барселонист аз искам Шави да успее - сподели Стоичков пред TUDN USA. - Когато ти поискат съвет или мнение, даваш две или три имена, с които могат да подпишат. В предишните години, когато много се съмняваха във Валверде и Сетиен, дадох имена. Алегри беше свободен, Конте беше свободен, Лоран Блан беше свободен... Всички те са били в големи клубове и са страдали. Ръководството обаче не взе такова решение и подписваше с лесните варианти. Когато не искат да чуят, проблемът си е техен“, заяви Стоичков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай