Стилиян навил авер за Мони Славчев

Стилиян навил авер за Мони Славчев | StandartNews.com

Българинът е отличен атлет, хвали го мениджърът му

Бившият капитан на националите Стилиян Петров е помогнал за трансфера на Симеон Славчев в "Болтън". Това призна мениджърът на английския тим Нийл Ленън пред в. "Болтън Нюз". Ленън и Петров играха заедно в "Селтик" и са добри приятели. "Футболен агент ни го препоръча. Разговарях с няколко души, в това число и Стилиян. Той ми каза, че Славчев е добър футболист, който се нуждае от време, защото напоследък не е играл често", обясни Ленън. Славчев е собственост на португалския "Спортинг", откъдето е преотстъпен на "Болтън" до края на сезона.

"Симеон дойде при нас, за да трупа опит, както и да опита различна култура, но с мисълта да се върне отново в "Спортинг", продължи мениджърът. "Хареса ми това, което видях. Той може да задържа топката, може да влиза в единоборства и е отличен атлет. Определено головият му рекорд в България е чудесен. Има какво да ни предложи и има огромното желание да се докаже", добави той. "Спортинг" е голям отбор и това е била голяма крачка за него. Той е добър играч, който ще се доизгради в Чемпиъншип", смята северноирландецът.

"Спортинг" плати 1,8 млн. евро на "Литекс" за Славчев. Българският национал така и не можа да се пребори за титулярно място. Записа едва 2-3 мача за купата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай