Събота,

Софийският маратон с нова благотворителна кауза

От: Пламен Вълков -
Софийският маратон с нова благотворителна кауза
A
A
A

И през 2020 г. Wizz Air София маратон отново ще бъде с благотворителна кауза. Този път организаторите от "София - европейска столица на спорта" са решили, че за всеки стартирал ще отделят по един лев за изграждане на спортна площадка за деца с аутизъм, като теренът вече е определен и предоставен безвъзмездно.

Създаването на тази спортна площадка, оборудвана с необходимите уреди за игра, ще подобри тяхната комуникационна среда, ще даде възможност за смесена работа с малчуганите в норма в игрова обстановка; ще подобри техните спортни умения, координация и моторика и ще даде възможност да прекарват повече време на открито, което за всяко дете, но особено за децата с аутизъм, е от изключителна важност.

По този начин се спазва неизменната традиция от последните години Софийският маратон да има силна социална ангажираност към хората в риск и младежите със специални потребности.

В щаба на състезанието днес пристигнаха стартовите номера и възпоменателните медали за всички успешно завършили изпитанието. Тази година отличията са със стилизирана визия на Софийския университет "Св. Климент Охридски", като и в това отношение се спазва традицията всяка есен те да бъдат посветени на емблематична сграда от българската столица.

Софийският маратон със старт тази неделя в 9.30 ч. ще се състои при стриктно спазване на здравните мерки, като по тази причина за първи път отпадна масовата дистанция на 3 км.

Вече отвори врати и състезателният офис. Той е разположен в Княжеска градина до Орлов мост и до неделя в него участниците ще могат да си получат стартовите номера и състезателни пакети. В огромната палатка е оформено своеобразно спортно експо с разположени щандове с най-новите продукти и иновации в областта на дългите бягания.

За втора поредна година старт-финалът ще е на площад Александър Батенберг, пред Националната художествена галерия. Оттам трасето се вие между Президентството и Министерски съвет до Лъвов мост, обратно до ул. Алабин, по ул. Гурко и Раковска до Военния дом, после по Царя до Софийски университет, оттам по бул. Левски и бул. Дондуков през моста Чавдар по бул. Владимир Вазов и после по обратния път до пл. Александър Батенберг. Подробно анимирано трасе и схема на маршрута ще намерите в сайта на маратона на: https://www.marathonsofia.com/?page_id=144&lang=bg

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички