Славия има инвеститор за нов стадион

Славия има инвеститор за нов стадион | StandartNews.com

София. Славия има инвеститор, с който ще построи нов стадион. За това съобщи президентът на тима Венцислав Стефанов в предаването „Зона спорт". На него ще играят и от ЦСКА, стана ясно от разговора, но „червените" все още не са дали съгласието си за това.

„Бяхме лъгани от много от управляващите, включително и от предпоследните. Имахме сериозно обещание за помощ, която не получихме. Решихме сами да се справим", обясни Стефанов. И уточни, че тимът има контакти със „силни инвеститори". Те са решили на стадион Славия да направят нов, на който да играят два тима. Славия ще получава 3 милиона, а ЦСКА около 5-6 милиона", допълни още президентът на клуба за новата база.

„Държавата няма да даде един лев, бюджетът на спортното министерство няма да бъде докоснат. Няма нужда да се прави сравнение с "Георги Аспарухов", аз правя разлика между Лом и Лондон", каза още Стефанов. Той бе категоричен, че на „Българска армия" не може да има нов стадион, там няма как да се построи паркинг, алармира той, а и няма минерална вода, което е едно от изискванията на бъдещите инвеститори.

„Ако в крайна сметка от ЦСКА не се съгласят, водим преговори да си останем само ние. Но аз съм сигурен, че ще се намери клуб, който иска да играе футбол на истински стадион. А и ще получава не малка сума пари. Може би за шефовете на ЦСКА 5 или 6 милиона не са пари. Стадионът ще е бижу, а не като куцата зала в София, в която не могат да се провеждат състезания по лека атлетика", каза още Стефанов за новия стадион.

От Славия не са решили кой ще подкрепят за конгреса на БФС. „Не сме решили кого ще подкрепим. Искаме да видим кой ще управлява, защото ако дойде някой като Борислав Попов, няма да подкрепим тази кандидатура. Искаме хора със собствено мнение, които не се влияят", уточни президентът на Славия.

По повод първенството Стефанов каза, че не знае дали има задкулисни игри и е твърде рано да се говори по тази тема. Най-оптималният вариант е да има 10 или 12 отбора и да се срещат по четири пъти, отбеляза той.

„Очаквах силно представяне в Ловеч. Не съм изненадан, че стигнахме до равенство. За съдията не ми се говори, но ми направи впечатление, че даваше всякакви нарушения за Литекс и почти нищо за Славия. През последните 15 години на стадиона в Ловеч се играе трудно. От една страна, защото отборът е силен, а от друга заради подкрепата на съдиите. Знаете там колко рефери изгоряха...", каза Стефанов за мача на „белите" с Литекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай