"Славия" подхлъзна "Ботев" (Пд)

Пловдивчаните са със само една победа в последните си седем двубоя за първенство

"Славия" подхлъзна "Ботев" (Пд) | StandartNews.com

"Славия" надви "Ботев" (Пд) с минималното 1:0 у дома в откриващ мач от плейофите между 7 и 10 място в Първа лига. На стадион "Александър Шаламанов" в столицата двата отбора не предложиха кой-знае колко вълнуващ двубой, но "белите" зарадваха привържениците си с победа.

През първото полувреме възпитаниците на Ангел Славков, който замени на поста напусналия Златомир Загорчич, така и не успяха да отправят точен удар по посока вратата на Георги Аргилашки. След почивката обаче те стигнаха до преднина в резултата, когато капитанът Галин Иванов подаде към Тони Тасев, а той със силен шут в близкия ъгъл изненада Аргилашки за 1:0. До края "канарчетата", водени от Бруно Балтазар, нямаха сили да отвърнат на гола и така инкасираха второ поредно поражение без отбелязан гол, след като в предпоследния кръг на редовния сезон си подпечатаха десетото място с успех над Пирин Благоевград с 4:2 като гости.

Пловдивчаните са със само една победа в последните си седем двубоя за първенство. "Славия" от своя страна спечели и втория си мач под ръководството на Славков, след като надви преди това ЦСКА 1948 със същия резултат. Трите точки утвърдиха столичани на седмата позиция с актив от 52 точки, на десет пред осмия Арда, който утре посреща "Локомотив" София. "Ботев" е десети с 32 пункта, предаде БГНЕС.

В следващия кръг "жълто-черните" посрещат Локомотив София на "Колежа", докато "белите" са домакини на Арда, като и двете срещи са в петък. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай