Скандалът расте! Юнайтед изгони насилник

За да се потуши напрежението в клуба

Скандалът расте! Юнайтед изгони насилник | StandartNews.com

Бразилският нападател на Манчестър Юнайтед Антони беше изваден от състава до второ нареждане заради обвиненията към него за домашно насилие, съобщиха от "Скай Спортс".

"Играчите, които не взеха участие в мачовете на националните отбори, ще се върнат към тренировки в понеделник", се казва в заявление на клуба от Висшата лига. "Връщането на Антони се отлага до следващо решение с цел да се разгледа обвинението към него. Клубът осъжда всяка проява на жестокост и насилие", се казва в изявлението.

"Това решение бе взето съвместно. Целта е да се запази здравият микро климат в отбора и клуба. Още веднъж искам да заявя, че съм невинен и ще сътруднича на полицията, за да се стигне до истината. Надявам се да се върна в игра колкото се може по-скоро", цитира думите на бразилския национал медията.

Бразилската футболна конфедерация съобщи на 5 септември, че изключва Антони от състава на националния тим за квалификационните мачове.

Ден по-рано бившата приятелка на футболиста Габриела Авалин заяви в интервю за портала UOL, че Антони нееднократно я е агресирал в периода от юни 2022 до май 2023.

Тя е подала жалба за насилие в полицията на Сао Пауло. Полицията в Манчестър също води разследване за домашно насилие. След това обвинения към Антони направиха и още две от бившите му приятелки. Самият футболист пледира за невинност и твърди, че никога не е използвал физическа агресия към жени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай