Скандал в колоезденето преди олимпийските игри

Скандал в колоезденето преди олимпийските игри | StandartNews.com

Компромат удари по Стефан Христов, който ще представя българското колоездене на олимпийските игри в Рио след месец. Изборът на състезателя на турския "Брисаспор" за сметка на Николай Михайлов в общия старт на шосе предизвика удар под кръста с възкресяването със задна дата на скандал от миналогодишната Обиколка на България. Още повече, че критерият при избора бяха резултатите на двамата през последните месеци.

„Защо се избира състезател, спечелил това състезание благодарение на това, че е бил теглен от автомобил при катеренето на Беклемето", попита управителят на „Драг" Драгомир Кузов.

И предизвика логичните отрицателни реакции от страна на ръководството. „А защо този случай се вади една година по-късно, а не е бил обявен от комисаря на Обиколката на момента", контрира новият председател на БКС Евгени Димитров. „И защо бащата на Николай Михайлов, който е бил в автомобила, теглил Христов, не е реагирал", допълни генсекът Веселин Михайлов.

Така остана впечатлението, че атаката срещу Христов е заради олимпийската му виза. Неговият избор за сметка на Ники Михайлов беше направен от треньорския съвет на колоездачния съюз, а после одобрен от УС.

За Рио самият състезател е обявил, че ще се бори за място в Топ 50, а БКС не му е поставяло допълнителни цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай