Сираков: Мечтата ми е за нов стадион

Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който показа, че е съпричастен към съдбата на целия български спорт и в частност на футбола, заяви мажоритарният собственик на "Левски"

Сираков: Мечтата ми е за нов стадион | StandartNews.com

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков заяви, че клубът все още не е получил клубния си стадион "Георги Аспарухов" на концесия, а е направена само първата стъпка в тази посока.Той говори пред медиите на паметника на патрона на клуба Васил Левски в София, където футболисти, ръководство и фенове поставиха венци и цветя в знак на почит и уважение по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата.

"На този ден трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи в историята, който е и наш патрон. Каквото и да кажа за Васил Левски, ще е малко. Трябва да си спомним с почит и уважение за това, което е свършил този велик българин", заяви Сираков."Държавата все още не ни е дала стадиона на концесия. Направена беше само първата стъпка. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който показа, че е съпричастен към съдбата на целия български спорт и в частност на футбола. Сега искам да призова институциите под него като Министерството на спорта и Министерството на икономиката също да бъдат толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права във възможно най-кратки срокове.В мечтите и в плановете ми отпреди девет месеца, когато получих акциите на "Левски", е построяването на нов европейски стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Продължаваме борбата за оцеляване, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор и да стъпим на съвсем друга основа, първото и основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион. Без това нещо няма как да се получи.Няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме, да го доведем до финалната права. Оттук-нататък топката е в нас. Стигнем ли до договор за концесия, много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори, с които да построим нов стадион, а това е моята мечта", каза още Сираков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай