Силвио Данаилов: Не мисля още за шефство на ФИДЕ

Силвио Данаилов: Не мисля още за шефство на ФИДЕ | StandartNews.com

Москва. "Още не съм взел решение дали ще се кандидатирам за президентския пост на световната шахматна федерация (ФИДЕ) догодина", съобщи в интервю за руските медии Силвио Данаилов. В момента той е президент на европейската и националната ни централа. "Във ФИДЕ членуват 166 страни. Обединени са много култури, религии, състезателният календар е невероятно голям. Ако съм на такъв пост бих се опитал да направя от шаха пазарен продукт. Главната задача на ФИДЕ трябва да бъда насочена към маркетинга и изработването на рекламна стратегия", споделя мениджърът на Веселин Топалов.

Данаилов разкрива също така, че от целия борд на ФИДЕ в Баку, единствен той е бил против Ченай да е домакин на двубоя за короната между Ананд и Карлсен. "Не съм срещу Индия. Тя заслужава такъв мач, но не съм съгласен да няма конкурсни процедури", обяснява Данаилов.

В същото време Веселин Топалов завърши реми в 5-ия кръг на супертурнира в Ставангер с черните фигури срещу Хикару Накамура (САЩ). Българският гросмайстор събра 2,0 т. и се изкачи на осмо място в класирането. Късно снощи русенецът игра с белите срещу Хао Ван (Кит). Лидерът в надпреварата Сергей Карякин (Рус) прекъсна перфектната си серия от четири поредни победи след поражение с белите от представителя на домакините и номер 1 в световната ранглиста Магнус Карлсен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай