Шведи обвиниха Коко Динев в черно тото

Букмейкърите спрели залозите за мач на "Локо"

Шведи обвиниха Коко Динев в черно тото | StandartNews.com

Пловдив. Шведското издание "Спортбладет" забърка "Локомотив" (Пловдив) в чутовен скандал с черно тото. Според медията загубата на българите късно в понеделник с 0:4 от ИФК "Гьотеборг" е породила сериозни съмнения.

Скандинавците се позовават на информация от букмейкъри, които са спрели да приемат залози в 34-ата минута. В специално съобщение до "Спортбладет" те обосновават това си действие със съмнително увеличени залози за определен краен резултат от двубоя. Всичко това се случва при резултат 2:0. Интересен факт е, че мачът не завърши. В 84-ата минута съдията го спря заради бой между треньорските щабове.

Шведската медия заковава тима на Коко Динев с цитати от играчи на "Гьотеборг". "Доста говорихме за това на пейката. Имаше период от пет минути, в които ни позволиха да създадем доста положения. Съперникът просто ни подаряваше топката", заяви Маркус Сандберг.

"Мачът май беше манипулиран. Ако е така, българите трябваше да се прикриват по-умело. На моменти беше прекалено очевидно", коментира вратарят Джон Алвбоге на профила си в "Туитър".

"Нещо ми намирисваше. Или съперниците бяха прекалено уморени, или има нещо друго. При много ситуации в мача езикът на тялото показваше: "Не ми пука от играта". При защитниците и вратаря имаше някакво старание, но тимът не опитваше особено мотивирано да минава центъра", допълва Алвбоге.

Колега: Станков е групак

Треньорът на ИФК "Гьотеборг" Михаел Старе се нахвърли върху колегата си Александър Станков, който го удари. "Той беше глупак. Никога не съм виждал такова нещо", обяви спецът. В края на мача Старе извикал на свой играч "Пази се от този идиот", визирайки грубиян от "Локо".

Именно това вбесило Станков. "Държа се като глупак. Искаше да ни провокира. Той крещеше и беснееше през цялото време. Не беше никак професионално. Ние реагирахме по-бурно, защото техен играч се опитваше да контузи наш. Никога не бях преживявал нещо такова. Подобно нещо се случи веднъж в Гърция, но въобще не бе толкова сериозно ", разказва още Старе по адрес на Сашо Станков.

И в Румъния захапаха мач

В Румъния пък се усъмниха в победата 2:1 на "Локо" над "Стяуа" в контрола преди броени дни. Тя изненада и букмейкърите в Румъния. Преди контролата те оценяваха шансовете на "черно-белите" за пълен успех на 11:1, пише сайтът prosport.ro. Медията припомня, че от началото на 2014 г. шампионът на Румъния няма победа в играните 8 проверки в Испания. "Червено-сините" са записали 4 загуби и 4 ремита, три от които 0:0.

Сашо: Псуваше ме на майка

Сашо Станков не искаше да говори след мача, видимо афектиран. Вчера треньорът на "Локо" обаче се извини за удара срещу колегата от Швеция. "Съжалявам, това не е характерно за мен", каза иначе безкрайно възпитаният Станков, "Треньорът на ИФК "Гьотеборг" ме провокираше през цялото, на няколко пъти ме напсува на майка и затова реагирах. Посегнах на човек от щаба, на два пъти ме напсува на майка и аз не издържах. Не го казвам като оправдание.
За първи път ми се случва да получавам обиди от колеги и то тежки псувни", допълни Станков.
"Не знам какви съмнения могат да се появят. Определено нашият отбор не игра. Плюс това голяма част от основните играчи не започнаха двубоя. Ние искахме да съхраним някои играчи".

Искаме Спас Делев

признаха от лагера на "Локомотив" (Пловдив). Там обаче дочуват, че нападателят има страхотна във финансово отношение оферта от Азербайджан. Бившият ас на ЦСКА е свободен агент, след като бе изритан от испанския "Лас Палмас".

Грънчов е пред подпис с полския

"Подбескидже" (Биелско Бяла). Защитникът, който разтрогна преди две седмици с ЦСКА, се появи в игра за предпоследния в първенството в контрола с "Викторул" (Констанца). Мачът завърши 2:2, а Ангел бе титуляр. Младежкият национал остава при поляците за тестове. Интерес към Ангел Грънчов имаше и "Локомотив" (Пловдив).

Райков ще даде отговор

на "Локо" (София) най-късно до днес. Столичани изпратиха оферта до бившия нападател на "Левски", който през зимата напусна "Черно море". Симеон обаче размишлява върху предложения от втора дивизия на Германия и от трета на Италия. Вчера футболистите на "Локо" заминаха за лагер в Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай