Шефът на БФС: Ние сме балканци, а румънците - латино

Шефът на БФС: Ние сме балканци, а румънците - латино | StandartNews.com

Обиден на кубовете, които не пуснаха играчите си за днешната контрола с Румъния в Анталия, е шефът на БФС Борислав Михайлов. Това става ясно от думите му на летище София преди полета за Турция. Боби замина да гледа мача, който започва в 19,00 часа. "Това е въпрос на манталитет", отговори той на въпроса, че национали бяха спрени от клубните си отбори. "Отборите са в правото си да не пускат играчите, защото е неофициална дата на ФИФА. Но все пак са колеги, трябва да се уважават и да си помагат. За това оставям случката на тяхното самосъзнание. Когато има дата на ФИФА, са задължени, когато няма, както сега, е въпрос на манталитет. Румънците имат 6-ма играчи на "Стяуа", те как ги пускат?", попита той. "Румънците имат съвсем друг манталитет, въпреки че сме съседи. Те не са балканци, те са латино и това е обяснимо. Не смятам, че е нарочно, но все пак това са колеги, треньори и трябва да се уважават помежду си", продължи босът.

Той разкри още, че сме отказали на Мексико мач през май. "Да, имахме оферта, но пак не е дата на ФИФА. Трябваше да дърпаме първенството напред, освен това не знаем дали ще си пуснат играчите", добави Михайлов. "Не е важно дали ще носиш лентата, а да си лидер. Треньорът ще реши този въпрос", завърши той.

---

Благодаря на правителството и министър Кралев, който явно е в час за помощта за Евро 2014, каза шефът на БФС. "Иначе имаме проблеми, най-вече с инфраструктурата. От четири години се знае какво предстои, а общините не направиха нищо", ядоса се Боби. Той разкри, че базата на националния отбор ще отвори врати до края на годината. "Не виждам какво трябва да се коментират тв правата. Случи се нещо хубаво и всички скочиха. Нали клубовете сами избраха офертата", каза още Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай