Събират Бербо с две чудовища

Франция въстана срещу олигарха Риболовлев

Събират Бербо с две чудовища | StandartNews.com

Желанието на "Монако" да се върне на върха в Лига 1 на Франция е подкрепено с класни попълнения. След привличането на Джеймс Родригес, Жоао Мутиньо от "Порто" и Виктор Валдес от "Барселона", както и сигурния трансфер на Радамел Фалкао, "монегаските" продължават да "вършеят" на пазара. За партньор на Тигъра в атаката на тима от Княжеството сериозно се спряга Димитър Бербатов.

Той има договор с "Фулъм" до 2014 г., а мениджърът му Мартин Йол никога не е крил симпатиите си към него. Въпреки това медиите във Франция пишат, че амбициите на руския собственик на "Монако" Дмитрий Риболовлев е решен да съблазни Бербо. Нещо повече, ако Митко приеме офертата на французите, ще се нареди до Тигъра и още едно чудовище - Хълк. Бразилецът в момента рита за "Зенит", но както при трансфера си в Русия, така и сега би избрал "шума" на парите.

Риболовлев вече похарчи 140 млн. евро за играчи, като последното засега ново попълнение е Рикардо Карвальо. Португалецът подписа за 1+1 години като свободен агент, след като договорът му с "Реал" (Мадрид) изтече.

Завръщането на "Монако" в Лига 1 стресна доста френски клубове. Те вече поискаха "монегаските" да платят нещо като еднократна такса участие от 200 млн. долара, за да има изравняване на финансовите сили. Другите предложения за укротяване на финансовата мощ на Риболовлев е преместването на "Монако" във Франция и облагането му наравно с всички останали. Като крайна мярка част от клубовете предлагат бойкот на всички гостувания в Княжеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай