Роналдо прати "Юнайтед" на осминафинали

"Червените дяволи" победиха "Виляреал" с 2:0 в дебюта на Карик

Роналдо прати "Юнайтед" на осминафинали | StandartNews.com

"Манчестър Юнайтед" се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига, предаде bTV. "Червените дяволи" продължиха към осминафиналите след успех с 2:0 срещу "Виляреал" като гост в двубой от петия кръг на група 6. Победата дойде, благодарение на дежурния гол на Кристиано Роналдо и дебютното попадение на Джейдън Санчо.

Така "Юнайтед" спечели веднага след уволнението на Оле Гунар Солскяер. Тази вечер тимът бе воден от временния мениджър Майкъл Карик. Той стана първият английски треньор с победа в дебюта си начело на "червените дяволи" от 1931 г. насам, когато същото прави Уолтър Крикмър.

През първото полувреме вратарят на островитяните Давид Де Хеа блесна на два пъти, отразявайки удари на Мой Гомес и Мануел Тригерос. Пропуск за "Виляреал" направи Арно Данжума, а за "Юнайтед" най-близо до гола бе Кристиано Роналдо, който обаче стреля право в стража Херонимо Рули.

Аржентинецът спря и Джейдън Санчо след почивката, но допусна грешка в 78'. Фред отне топката на Етиен Капу и намери Роналдо, който прехвърли излезлия напред Рули. Така шесткратният носител на "Златната топка" стана първият, който се разписва във всеки един от началните 5 мача на английски отбор в Шампионска лига.

Домакините се впуснаха напред в търсене на изравнителен гол и бяха наказани на контраатака. В последната минута Санчо най-сетне се разписа за 20-кратния английски шампион и сложи точка на спора. За него попадението идва в 15-ия му мач и след 11-ия удар.

Така "Юнайтед" е на върха в група 6 с актив от 10 точки, пред "Виляреал" със 7. В късния мач "Йънг Бойс", който е последен с 3 точки, приема "Аталанта", чийто тим е с актив от 5.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай