Решено - ПСЖ шампион на Франция

Това е окончателното становище за първенството

Решено - ПСЖ шампион на Франция | StandartNews.com

Имаме вече първия шампион в европейско национално първенство, след прекъсването на футбола заради епидемията.

Френският футболен шампионат Лига 1 официално избра своя нов шампион в лицето на ПСЖ, след като правителството забрани всички масови спортни мероприятия до началото на септември 2020 г.

Държавните власти взеха своето решение по-рано тази седмица, а днес организаторите на професионалния футбол обявиха и решението си за формата, в който ще завърши сезон 2019/20.

Решението идва след дълги дебати по тази тема, защото чисто математически първенството бе отворено и дори всеки един от отборите в топ 10 можеше да се пребори за титлата. От друга страна “парижани“ имат аванс от 12 точки на върха и то с мач по-малко от втория в класирането Марсилия.

Лидерът в Лига 1 Лориен печели промоция и от следващия сезон ще бъде отново част от елита заедно с втория в таблицата Ланс, докато Амиен и Толуза изпадат във второто ниво.

Квоти за евротурнирите получават Марсилия, Рен, Лил, Реймс и Ница. Първите три и шампионът ще се борят за място в Шампионската лига, а останалите отиват в надпреварата за Лига Европа през идната кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай