Редим мач с Роналдо

Редим мач с Роналдо | StandartNews.com

Какво толкова е станало като не съм включил Меси, ядоса се Петев

Българският национален отбор по футбол може да играе приятелски мач срещу Кристиано Роналдо и Португалия. Това разкри селекционерът Ивайло Петев пред "Гонг". "В напреднали преговори сме. Очаквам на 100% да има яснота до дни. Освен това ще искам да направим и приятелски мач срещу Македония", разкри още Петев. Двубоите ще се играят през март. ФИФА определи периода 21-29 от третия месец на годината като време, в което националните отбори да загряват за Евро 2016. За момента голяма част от отборите вече имат съперници. Португалия все още не е обявила проверки за март, но за сметка на това има два мача с Полша през януари.

За разлика от миналата година националите няма да правят контрола през февруари. "Тогава изхабих доста нерви в събирането на играчи. За това сега ще почиваме. Аз ще наблегна на престоя ми в Турция. Там ще гледам и разговарям с футболистите, на които ще разчитам. Също така ще обменя опит и с треньорите им, за да знам в какво състояние са", добави още Петев.

Той категорично отхвърли спекулациите, че неговият вот за "Златната топка" е бил манипулиран. "Не мога да разбира откъде излизат тези неща. Аз си гласувах така. Странно наистина. Дълбоко съм огорчен", добави Петев. "И какво като не съм включил Меси. Все пак изборът е само мой. Не ангажирам никого с него. Нямам никакво лично отношение към Лео. Той е страхотен играч. Просто ще му стане много. Това, разбира се, го казвам в кръга на шегата", сподели още националният селекционер.

Родните спецове
защитиха Ивайло

"Забравихме ли, че вотът на други селекционери като Любослав Пенев или Христо Стоичков също не съвпадаха с масовия. Да, това е техния избор, не на държавата, не на БФС. Точка!" Така започна гневната декларация на българските треньори по повод подигравките, на които фенове подложиха Ивайло Петев, защото не бил сложил Меси в своята тройка за "Златната топка". "Чудовищното е друго. Това да си нетолерантен, да не зачиташ, да осмиваш човек за личната му позиция и правото на избор", пише още в декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай