Реал продължава да копае дъното

"Кралете" с два анти-рекорда в Испания

Реал продължава да копае дъното | StandartNews.com

Испанският гранд Реал Мадрид продължава неубедителното си представяне през сезона, след като загуби с 1:3 като гост на Реал Сосиедад в среща от 36-ия кръг на футболното първенство на Испания. Поражението е 17-о за Реал във всички турнири през сезона. 11 са загубите на тима в Ла Лига.

"Белите"са на трето място в класирането, на 20 точки зад Барселона, който предсрочно спечели титлата в Испания. За първи път в 21 век Реал Мадрид губи толкова много мачове за един сезон. Статистиката показва, че за последно испанският тим допусна 17 поражения преди 20 години - през сезон 1998/99. Загубата на Реал Мадрид остави „белия балет“ без шансове за второто място в Примера дивисион.

Така за втора поредна година „кралският“ клуб остава извън първите две места в шампионата. Това се случва за първи път от 45 години. През сезон 1972/73 Реал (Мадрид) финишира на четвърта позиция, а през следващата година заема едва осмото място в класирането.

„Белият балет“ със сигурност ще завърши на трето място в Примера дивисион и ще играе в групите на Шампионската лига през есента. Шампион е Барселона, а на второ място ще приключи Атлетико Мадрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай