Разград с нов вариант за "Лудогорец-Арена"

Разград с нов вариант за "Лудогорец-Арена" | StandartNews.com

Казусът с бъдещето на стадион „Лудогорец Арена" в Разград отива в ръцете на централната власт. Това стана по искане на кмета на лудогорския град доктор Валентин Василев, който на извънредна сесия на местния парламент, свикана в понеделник по искане на 14 общински съветници, предложи обсъждането на проекто-договора за концесия на градското игрище да бъде отложен.

Василев настоя предложението, направено от общинските съветници, да не бъде обсъждано. Той заяви, че кметският екип е готов да предложи нов вариант, който ще бъде пратен за съгласуване в 6 отраслови министерствата и след това внесен за ново гласуване в общинския съвет на Разград. Мнозинство, съставено от ГЕРБ, ДПС и част от РБ, подкрепи искането на кмета.

По време на кратките дебати Василев обясни, че няма намерение да налага лично мнение и иска в максимална степен да се съобрази с желанията на хората в града. Опозицията в лицето но лидера на БСП в местния парламент Стоян Димитров упрекна кмета, че бяга от отговорност, протака въпроса и прехвърля горещия картоф в ръцете на централната власт.

Представителите на управата на ПФК „Лудогорец", които присъстваха на сесията заеха изчаквателна позиция. Според изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев идеята за преработване на условията на концесията е положителен знак.
Сагата с концесията на стадион "Лудогорец Арена" в Разград стартира в края на февруари, когато общинските съветници бламираха кмета Валентин Василев и отхвърлиха предложения от него проект за концесионен договор. Местният парламент взе това решение, докато стотици фенове на "орлите" скандираха пред кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай